Mehmetçik Vakfından şehit annelerine anlamlı hediye

- TSK Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Genç, vakfın yeni destek programını, 1992'de şehit olan Necdet Yılmaz'ın annesini ziyaretinde açıkladı: - "2017 yılından itibaren, vakfın kurulduğu 1982'den bugüne kadar şehit olan erbaş ve erlerimizin annelerine ve çocuklu eşlerine bir yardım başlatma yönünde karar aldık. Uygulamayı bu sene ilk defa gerçekleştireceğiz" - "Annelerimize 500 lira, şehit eşlerine 500 lira ve akabinde 18 Haziran'da şehitlerimizin babalarına da Babalar Günü'nde böyle bir yardım icra edeceğiz. Bu yardım, iyi günlerde çocukları, torunları için kullanmaları maksadıyla yarın annelerin hesaplarına yatırılmış olacak" - Şehidin eşi Münüse Yılmaz: - "Zor geçiyor Anneler Günü, bayramlarımız çok zor, çok yalnız geçiyor. O günlerde ne kadar neşeli görünmeye çalışsak da çocuklara belli etmemeye çalışsak da buruk geçiyor" - "Maddi değeri var ama yanında manevi değeri de olacak. Herkes bir eksiğini karşılayacak. Annem oğlundan, ben eşimden bir hediye almış sayılacağım"

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik Vakfından şehit annelerine anlamlı hediye

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, yeni başlattığı destek programı kapsamında, şehit er ve erbaşların anneleri ve çocuğu bulunan eşlerine 500'er liralık ödeme gerçekleştirilecek. Destek, yarın annelerin hesabına yatırılacak. Aynı yardım, Babalar Günü'nde şehit babaları için de yapılacak.

TSK Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Emekli Albay Mesut Genç ve beraberindeki vakıf yetkilileri, Anneler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde şehit annelerine yönelik ziyaretler kapsamında, 1992'de şehit olan Necdet Yılmaz'ın annesi Hava ve eşi Münüse Yılmaz ile ikamet ettikleri evde bir araya geldi.

Burada vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Genç, Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, Mehmetçik Vakfının Türkiye genelindeki 7 temsilciliğince şehit erbaş ve erlerin anneleri ve eşleri ile vakfa destek veren bağışçı annelere ziyaretler gerçekleştirildiğini anlattı.

Şehit Yılmaz'ın ailesiyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Genç, şehitlerin anneleri ve çocuklu eşlerine Anneler Günü, babalarına ise Babalar Günü için yeni bir destek programını başlattıklarını açıkladı.

- "Yarın için hesaplarına yatırılmış olacak"

Genç, 2016 yılında alınan karar uyarınca, bu yıl uygulamaya konulan yeni yardım programına yönelik şunları söyledi:

"2017 yılından itibaren, vakfın kurulduğu 1982'den bugüne kadar şehit olan erbaş ve erlerimizin annelerine ve çocuklu eşlerine bir yardım başlatma yönünde karar aldık. Bu sene ilk defa bu uygulamayı gerçekleştireceğiz. Şu anda bu bilgileri sistemimize kaydettik. İnşallah yarın itibarıyla Anneler Günü'nün ödemesini, bu yıl için belirlenen miktar olarak annelerimize 500 lira, şehit eşlerine 500 lira ve akabinde 18 Haziran'da şehitlerimizin babalarına da Babalar Günü'nde böyle bir yardım icra edeceğiz. Bu yardım, iyi günlerde çocukları, torunları için kullanmaları maksadıyla yarın annelerin hesaplarına yatırılmış olacak."

- "3 bin 840 anne ve eşe ulaşmış durumdayız"

Genç, yardımların sonraki yıllarda da devam edeceğini bildirerek, "Yardımı bu sene başlattık. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu yardım devam edecek. Vakfın bütçe imkanlarıyla alakalı olarak artarak devam edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Söz konusu yardımdan yararlanacak şehit yakınlarının sayısı ile ilgili de bilgi veren Genç, "Şu anda 3 bin 840 anne ve eşe ulaşmış durumdayız fakat çalışmalarımız devam ediyor, konuyla ilgili temsilciliklerimiz de çalışıyor. Ulaşamadığımız anneler ve eşler de kendilerine aralık ayında gönderdiğimiz davet mektubuna cevap verirlerse ulaşamadıklarımızı da sisteme kaydederek önümüzdeki yıllardan itibaren bu aileleri de dahil etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Genç, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak vakfa bağışta bulunan hayırseverlere şükranlarını iletti.

- "Anneler Günü'nü hep boş geçirdim"

Oğlunun 1992'de Erzurum'da askerlik görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğunu anlatan anne Hava Yılmaz, "Babasını 1988 yılında kaybetmiştik. O yüzden biraz geç gitti askere. 24 yaşındaydı." dedi.

Oğlundan bahsederken gözyaşlarını tutamayan Yılmaz, evladı olmadan geçen 25 seneyi, "O kadar zor geçti ki günler, hala yangını sönmedi. Onu hiç anlatamam." sözleri ile dile getirdi.

Yılmaz, oğlunun geride biri 2, diğeri 3 yaşında iki evlat bıraktığını belirterek, "Anneler Günü'nü hep boş geçirdim. Dolu geçmedi ama isterim şu kapıdan girmesini. Benim için nasıl olur, sarılırım boynuna 'yavrucuğum' diye." şeklinde konuştu.

Mehmetçik Vakfına sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Yılmaz, tüm şehit annelerine Allah'tan sabır diledi.

- "Şu anda bile 'baba' kelimesini söyleyemiyorlar"

Eşinin şehit oluşunun ardından iki çocuğunu tek başına büyüten Münüse Yılmaz da, annesinin ciğerparesinin, kendisinin de aşkla evlendiği eşinin şehit olduğunu, 25 yıldır hala yaşadıkları acının tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

Yılmaz, eşinin şehit oluşuyla hayalleri, geleceği, her şeyi elinden alınmış gibi hissettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor geçiyor Anneler Günü, bayramlarımız çok zor, çok yalnız geçiyor. O günlerde ne kadar neşeli görünmeye çalışsak da çocuklara belli etmemeye çalışsak da buruk geçiyor. Acısı şu an taze olan aileleri en iyi anlayanlardanız ama zamanla her şey daha rayına oturuyor.

Eşim öldüğünde iki çocuğum vardı, çok küçüklerdi. Çok zor oldu, hiç tanımadılar babalarını. 'Baba' kelimesini belki bir, belki iki kere söyleyebildiler. Ondan sonra bir daha hiç diyemediler. Şu anda bile 'baba' kelimesini söyleyemiyorlar."

Yılmaz, bugün 27 ve 28 yaşlarında olan oğulları Rasim ve İlkay'ın, Mehmetçik Vakfının destekleriyle okuduğunu ve öğretim hayatlarını kimseye muhtaç olmadan tamamladıklarını aktardı.

- "Annem oğlundan, ben eşimden bir hediye almış sayılacağım"

Münüse Yılmaz, Mehmetçik Vakfının anneler için başlattığı desteğe yönelik, "İlk defa bu sene başlatıldı böyle bir yardım. Bizim için gerçekten çok anlamlı oldu. Maddi değeri var ama yanında manevi değeri de olacak. Herkes bir eksiğini karşılayacak. Annem oğlundan, ben eşimden bir hediye almış sayılacağım." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, vakfın, eşi şehit olduğu andan itibaren kendisini ve çocuklarını maddi, manevi devamlı kucaklayan, yanlarında olan bir kurum olduğunu vurguladı.

Mehmetçik Vakfı yetkilileri, ziyarette Yılmaz ailesinin Anneler Günü'nü kutlayarak, çiçek ve çikolata hediye etti.






Yorumlar