Mehmetçik, PKK sığınaklarına böyle sızdı

Mehmetçik, Dicle'de bulunan Görese Dağı'nda terör örgütü sığınaklarına böyle sızdı

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik, PKK sığınaklarına böyle sızdı

​Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Dicle ilçesi kuzeyinde Görese Dağı ve kırsal alanda, PKK’ya yönelik başlattığı operasyonda biri 3 odalı tuzaklanmış 19 sığınak bulundu. Sığınaklarda, 12 adet el yapımı patlayıcı, patlayıcı için kullanılan malzemeler ile çok miktarda yiyecek ve giyecek bulundu. Sığınaklar tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildi.

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre, Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK’ya yönelik Dicle ilçesi’nin 8 köyünde 28 Şubat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilerek başlatılan operasyon tamamladığı kaydedildi.

Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Komando Timleri, Güvenlik Korucularının “Bayrak-116 Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Ender Fatih Yılmaz” operasyonun gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kurşunlu Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Görüsedağı bölgesinde BTÖ mensuplarınca kullanılan; 1 tanesinin girişi ve içerisi el yapımı patlayıcı madde ile tuzaklanmış, 3 odalı 56 metrekare büyüklüğünde ve içerisinde bol miktarda yaşam malzemesi bulunan sığınak, biri 3 odalı 36 metrekare büyüklüğünde sığınak, birisi 5 metre derinliğinde 30 metrekare büyüklüğünde sığınak, ikisi 20 metrekare büyüklüğünde sığınak ve 14 adet değişik ebatlardaki sığınak olmak üzere toplam 19 adet kış sığınağı tespit edildi. Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi ve Mayın/EYP Tespit ve İmha Timleri (METİ) tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak tuzaklı olduğundan dolayı içerisinde bulunan malzemeler ile birlikte imha edilmiştir.

Operasyon bölgesi içerisinde, biri 12 kilo mutfak tüpü içerisine 50 kilo amonyum nitrat maddesi ile hazırlanmış olmak üzere toplam 12 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği  tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

Aramalarda, sığınaklar ve arazide kaya blokları arasına gizlenmiş jelikon bidonlar içerisinde; 10 adet mutfak tüp, 13 adet küçük piknik tüp, 1 adet 4 lü pil bloğu, 10 adet kalem pil, 1 adet akü, 100 metre elektrik kablosu ve çok sayıda giyim, yaşam ve örgütsel doküman: 200kg un, (60) kg el yapımı salça, (20) kg peynir, (15) kg şeker, (10) kg tuz, (5) kg sıvı yağ, (3) kg kuru kayısı, (6) adet hamur mayası, (150) adet muhtelif konserve, (4) adet terörist kıyafeti, (8) adet battaniye, (1) adet panço, (1) adet uyku tulumu, (4) çift mekap ayakkabı, (2) adet koli bandı, (1) adet hırka, (1) adet kot pantolon, (1) adet mont, (1) adet şapka, (2) adet el feneri, (200) m plastik ip, (1) adet çaydanlık, (1) adet tencere, (1) adet metal tepsi, (1) adet tüp başlığı, (40) paket sigara tütünü, (1) adet çakmak gazı, (10) paket gazlı bez, (2) adet muhtelif ilaç, (4) adet Jelikan ele geçirildi. Delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi doğrultusunda yerinde imha edilmiştir."

Yorumlar