Mehmetçik Afrin'de ev ev geziyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Afrin'de halkın yaraları sarılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik Afrin'de ev ev geziyor

Türkiye, 58 günde terör esaretinden kurtardığı Afrin’de hayatın normalleşmesi için seferberlik başlattı. TSK ve ÖSO unsurları, PKK/ PYD-YPG ve DEAŞ’tan temizledikleri Afrin kent merkezinde terör zulmünden kaçan yerel halkın güvenli dönüşü ve halen ikamet edenlerin güvenliğine odaklandı. Şehirde saklanması muhtemel teröristlere karşı bina bina arama çalışması devam ediyor.

SİNSİ TUZAKLAR ÇÖZÜLÜYOR

Tuzaklanan mayınlar ve el yapımı patlayıcılara sivil halkın hedef olmaması için de titiz bir çalışma yürütülüyor. Tespit edilen patlayıcılar uzman ekipler tarafından kontrollü olarak patlatılarak devre dışı bırakılıyor. Operasyon aşamasında sivil halkı gözeten TSK ve ÖSO, patlayıcıdan arındırma faaliyeti sırasında da yerel halkı şüpheli paket ve tuzaklamalara karşı sürekli uyarıyor.

İHTİYAÇ MALZEMESİ DAĞITILIYOR

Şehirde güvenlik tesis edilirken TSK insani yardıma dönük çalışmalarını da artırdı. Afrin merkezinde kontrol sağlandıktan sonra TSK, bütün evleri tek tek geziyor. Türk askeri insani yardım ihtiyacını tespit etmek için hangi evde kaç kişi olduğunu belirliyor ve ona göre dağıtım gerçekleştiriyor.

DÖNÜŞLER BAŞLADI BİLE

Bölücü örgütün baskısı nedeniyle Azez’e kaçan Afrinliler ise şehirde kontrolün sağlanmasının ardından Afrin’e dönmeye başladı. Şehirde terör örgütünün izleri tamamen silindiğinde binlerce Afrinli evine geri dönecek. İlçe huzura kavuşunca yaklaşık 200 bin kişinin evine dönmesi bekleniyor.

Halk teröristleri TSK’ya teslim etti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kentte hayatın normale dönmesi için yürüttüğü çalışmalara Afrinliler de destek veriyor.Uzun süredir güvenlik ve huzur özlemi çeken Afrin halkı, dün yakaladıkları PKK/KCK/PYD-YPG mensubu 3 teröristi Mehmetçik’e teslim etti.

ABD yine fena kaygılı!

Silahlandırdığı teröristler tek kurşun atmadan Afrin’den kaçınca ABD’nin kimyası bozuldu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada “Washington yönetiminin Afrin ‘den gelen haberlerden derin kaygı duyduğu” belirtildi. Açıklamada, Kürtlerin şehri terk ettiği, DEAŞ’la mücadelenin zarar gördüğü iddiası yer aldı. Ankara ABD’nin açıklamasına sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “ABD, harekatın gerekçesini, hala idrak edemedi. Zeytin Dalı bir terörle mücadele harekatıdır” dedi.

Yemekler AFAD’dan

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan’ın da katılımıyla Afrin kırsalında terörden arındırılan bölgelere sıcak yemek ve kuru gıda yardımı yapıldı. Önceki akşam saatlerinde gerçekleştirilen yardım faaliyetlerinde Güllüoğlu ve Altan ile ekipleri, Afrin kırsalındaki Yukarı Divan ve Deyr Ballut köylerinde sivillere çorba, kuru fasulye, pilav ve yoğurt ikramında bulundu. Sıcak yemek dağıtımının yanı sıra kuru gıdaların bulunduğu yardım kolilerinin de dağıtıldığı çoğu kadın ve çocuktan oluşan siviller, yetkililere teşekkür etti. Güllüoğlu, yemek dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, Afrin’de AFAD ve Türk Kızılayı olarak başta gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere sivillerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı da, kurtarılan Kavkabah köyünde yaşayan ailelere gıda kolisi, çocuk paketi, ekmek ve hijyen kiti dağıttı.

Yorumlar