Mehmetçik adım adım temizleyerek ilerliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda Kandil'e doğru ilerleyen Mehmetçik son 24 saatte Kandil'e doğru 4 KM daha içeri girdi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik adım adım temizleyerek ilerliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ( TSK), terör örgütü PKK’nın merkez üssü Kandil’e yönelik başlattığı operasyonda ilerleyişi derinlemesine sürüyor.

Bölgedeki yerel güvenlik kaynaklardan alınan bilgilere göre, son 24 saat içinde TSK 4 kilometrelik bir ilerleme sağladı. Mehmetçik, dün itibarıyla derinliği 34, genişliği 10 kilometrelik bir alanda kontrolü tamamen sağladı.

Habertürk'ün haberine göre, önümüzdeki süreçte başlaması planlanan büyük Kandil operasyonu öncesinde Sidekan bölgesinde üslenme sağlandığı ve askeri sevkıyatın da son hızla devam ettiği öğrenildi.

Temizlenen bölgelere askeri üsler kuruldu

Berazgir bölgesinde Hayat ve Kolekan köylerinin üst kesiminde bulunan Kewet Tepesi, Deşta Herte bölgesinde Lelikan Tepesi, Abdal Kovi Dağı, Hakurk Vadisi ve Geliye Reş arasındaki Erışme Tepesi, Bene ve Helkera köyleri arasındaki Şoşne Tepesi, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıkta olan Kıtkin Tepesi terör örgütünden temizlendi.

Temizlenen bölgelerde TSK’nın askeri üsler kurduğu bildirildi.

Yorumlar