Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir?

Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir, kaç yaşında, mesleği nedir gibisinden sorular Göksu'nun 29 Mayıs akşamı çıktığı CNN Türk'teki programdan sonra daha çok sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir?

Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, memleketi neresidir, kaç yaşında, asıl mesleği nedir, hangi belediyenin başkanıdır soruları son günlerin popüler soruları oldu. Çünkü, İstanbul'da İBB yönetiminin neden olduğu yolsuzluklar, israf ve usulsüzlükler konusunda en çok kamuoyunu bilgilendiren kişi unvanını elinde bulunduruyor. Peki, Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır? İşte Mehmet Tevfik Göksu hakkında merak edilen sorulardan bazılarının cevapları:

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu

 

Tevfik Göksu, İstanbul'da yaklaşık 40 yıldır belediyecilikle ilgili faaliyetlerin içerisinde yer almasının yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gençliğinden bu yana yanında olan nadir isimlerden biridir. İşte Tevfik Göksu biyografisi:

Mehmet Tevfik Göksu 1966 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. 

Tevfik Göksu nerelidir, kaç yaşında, kimdir?

Mehmet Tevfik Göksu gençliğinden bu yana Erdoğan ile birlikte.

Göksu'nun kendi internet sitesinden ve kendi ağzından siyasete başlama serüvenini şöyle anlatıyor: Bir siyasetçi olarak ise genç yaşlardan itibaren aktif siyasetin içinde yer aldım. Siyasetin her kademesinde görev aldım. Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Siyasi çalışmalarımın yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla daima yakın temas içinde oldum, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu’nu üstlendim ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1992-2000 yılları arasında Bağcılar Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev aldım. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden birinde yoğun mesaim oldu.

 

Göksu, İlkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Doktora çalışmalarına, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başlamış olsa da bitiremedi.

2018 yılında ise doktora yeterlilik sınavını geçemediği gerekçesiyle üniversite ile ilişkisi kesildi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul il başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Millî Gençlik Vakfı İstanbul il kuruculuğu ve Marmara bölge başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir?
Mehmet Tevfik Göksu nerelidir, kimdir?

 

1992'den 2000 yılına kadar Bağcılar belediye başkan danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler belediye başkan adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler belediye başkanı seçildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar belediye başkan adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler belediye başkanı olarak seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir.


 

Yorumlar