Mehmet Boynukalın kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Mehmet Boynukalın kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir gibi sorular yapılan atama sonrasında sıkça sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Boynukalın kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ayasofya Camii'ne yapılan imam atamasında adı en çok dikkat çeken isim Prof. Dr. Mehmet Boynukalın oldu. Bonukalın'ın özelliği ise Türkiye'de ilk kez bir camiye profesör imam olarak atanmış olmasıydı. Peki, Mehmet Boynukalın kimdir, nerelidir, ihtisas alanı nedir? İşte Mehmet Boynukalın biyografisi: 

Mehmet Boynukalın'ın Türkiye'de ilk profesör imam olmasının yanısıra bir diğer özelliği ise El Ezher kökenli olmasıdır.

El-Ezher’deki lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi’nde İslam Hukuku alanında tamamladı. İngiltere’de bilimsel araştırmalar yaptı. Çalışma alanları; ilk dönem fıkıh usulünün oluşumu, fıkıh usulünde yenilenme tartışmaları, yazma eserlerin neşri.

Eğitim Bilgileri

Lisans, EL-EZHER ÜNİVERSİTESİ, İlahiyat, 1992

Yüksek Lisans, MARMARA ÜNİVERSİTESİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995

Doktora, MARMARA ÜNİVERSİTESİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999

Boynukalın, Mehmet (2019, Nisan). Fıkıh usulüne dair çağdaş tartışmalar. Modern Çağda Fıkhın Anlam ve İşlevi Çalıştayında sunulmuş bildiri, Sakarya Üniversitesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV), Sakarya.

Boynukalın, Mehmet (2018, November). فقه العقوبات عند الإمام الماتريدي (Punishment Law according to al-Imam al-Maturidi). Paper presented at International Symposium On Imam Maturidi and His Ta’wilat Al-Quran, Marmara University, İstanbul. 

Sunumlar ve davetli konuşmalar

Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen fıkıh dersi öğretmenlerine seminer/konuşma, 04/08/2018

Ayasofya Camii İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın atandığını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamıştı. 

Detaylar Geliyor...

AYASOFYA CAMİİ'NDE TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN SES DENEMESİ

 

Yorumlar