Mehmet Ali Öztürk kimdir, nerelidir, BAE neden tutukladı?

Birleşik Arap Emirlikleri'nde tutuklanarak cezaevine konan Mehmet Ali Öztürk hakkında müebbet hapis cezası verildiği öğrenildi. Öztürk'ün FETÖ'nün hedef göstermesiyle CIA ve BAE işbirliğinde Türkiye'ye karşı koz olarak alıkonduğu belirtiliyor. Peki, Mehmet Ali Öztürk kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Öztürk kimdir, nerelidir, BAE neden?

Aslen Mersinli olan Mehmet Ali Öztürk, Birleşik Arap Emirlikleri'nde alıkonularak müebbet hapis cezasına mahkum edilen, ömrünü yardım faaliyetlerine adamış hayırsever bir Türk vatandaşıdır. Türkmen-Der ve Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Eski Başkanı ve aynı zamanda Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı olan Mehmet Ali Öztürk, Suriye ve Irak'ta yardım faaliyetleri yürütüyordu.

Mehmet Ali Öztürk, 20 Şubat 2018 tarihinde Dubai'de düzenlenen fuarına katılırken eşiyle birlikte gözaltına alındı. Öztürk'ün eşi bir süre sonra serbest bırakıldı. Ancak Öztürk serbest bırakılmadığı gibi neden gözaltına alındığına dair de hiçbir açıklama yapılmadı.

İddiaya göre Mehmet Ali Öztürk, ABD'de firari bulunan FETÖ mensupları tarafından hedef gösterildikten sonra CIA tarafından Dubai'de gözlatına alındı.

FETÖ'nün firari üyeleri Emre Uslu ve Abdullah Bozkurt, Mehmet Ali Öztürk hakkında sosyal medya üzerinden çeşitli iftiralarda bulunarak Türkiye'yi de zor durumda bırakacak karalama kampanyaları yürütüyordu. 

FETÖ mensupları, Öztürk'ün MİT TIR'ları ile ilgili olarak CIA tarafından BAE'de gözaltına alındığını ileri sürerek, Öztürk'ün "terör örgütlerine yardım" ettiğini ima etmeye çalışmışlardı.

Mehmet Ali Öztürk'ün hanımı Emine Öztürk, Dubai'de yaşanan yasa dışı gözaltı sürecini 28 Şubat 2018 Star Gazetesi'ne verdiği demeçte şöyle anlatmıştı: 

"Otelde kahvaltı yaparken etrafımıza 8-10 kişi geldi, 'Mehmet Ali Bey bizimle geliyorsunuz' dediler. Üzerlerinde resmi kıyafet yoktu. Ben 'Kimsiniz' diye sorduğumda 'Soru sormayın' dediler. Bizi odamıza çıkardılar ve valizleri topladık. Eşimin ve benim ağzımı kapattılar. Daha sonra gözlerimizi bağlayıp ellerimize kelepçe vurdular. 1 saat falan gittik. Ben bağırmaya başlayınca bir ara gözlerimi açtılar. Etrafımız çöldü. Tekrardan gözlerimi kapattılar ve sonra gözlerimizi bir odada açtık. Pasaportlarımızı, telefonlarımızı her şeyi aldılar."

Emine Öztürk, eşinin neden gözaltına alınmış olabileceğine dair bir soru üzerine ise şunları söylemişti: Dışişleri Bakanlığından yetkililer de sürekli bilgi veriyorlar. Eşimin neden gözaltına alındığı belli değil. Suriye'de iç savaş yaşanmaya başladığı günden itibaren oradaki halka yardım götürdü. Yardımların ulaştırılmasına yardımcı oldu. Sonra bu işi Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında yürüttü. Halep, İdlib, Arakan gibi bölgelere sürekli yardımlar götürdüler, faaliyetlerde bulunuyorlardı. Bunun için gözaltına alınmış olabilir. Eşimin başka hiçbir şeyi yoktu.

MEHMET ALİ ÖZTÜRK'E ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI

Mehmet Ali Öztürk’le ilgili girişimler devam ederken sevenleri ve yakınları da onun için sosyal medyadan özgürlük kampanyası başlattı. MehmetAliÖztürke Özgürlük tagı ile başlatılan kampanya Türkiye listesine girdi.

MEHMET ÖZTÜRK SERBEST BIRAKILDI

Türkiye ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından Mehmet Ali Öztürk de özgürlüğüne kavuştu. 

Mehmet Ali Öztürk kimdir, nerelidir? Neden BAE'de tutuklu?
Mehmet Ali Öztürk kimdir?

 

MEHMET ALİ ÖZTÜRK'ÜN EŞİ ADEM ÖZKÖSE'YE KONUŞMUŞTU

Yaklaşık 2 yıldır hala BAE'de tutuklu bulunan Mehmet Ali Öztürk hakkında eşi tarafından yeni açıklamalar geldi. Gazeteci Adem Özköse'ye konuşan eşi şunları söyledi: 

Yorumlar

Sevim Nazik Corona takibi