Mehmet Ali Erbil öldü mü? Mehmet Ali Erbil sağlık durumu nasıl, yaşıyor mu?

Mehmet Ali Erbil neden hasta, hastalığı nedir, rahatsızlığının nedeni nedir gibisinden sorular son günlerde merakla soruluyor. Erbil'in İbo Show'a çıkmasından sonra bu sorularda daha da arttı. İşte Mehmet Ali Erbil'in hastalığının nedeni: Mehmet Ali Erbil öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl?

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Erbil öldü mü? Mehmet Ali Erbil sağlık

Mehmet Ali Erbil öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl? Mehmet Ali Erbil neden hasta oldu hastalığı nedir ve rahatsızlığının sebebi nedir gibisinden sorular merakla soruluyor.

MEHMET ALİ ERBİL ÖLDÜ MÜ?

Mehmet Ali Erbil, 2018 yılında evinin banyosunda ayağının kayması sonucu düşerek kaburgalarını kırmıştı. Erbil'in kırılan kaburgaları, akciğer zarını yırtarak iç kanamaya neden olmuş, uzun süre sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalmıştı¹. Erbil'in hastalığı *kaçış sendromu* olarak bilinen nadir bir rahatsızlıktı. Bu hastalıkta damarlardan protein, mineral ve su sızması olur ve kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi belirtiler görülür². Erbil, yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra taburcu olmuştu.

Son olarak Star TV'de yayınlanan İbo Show programına konuk olan Mehmet Ali Erbil, değişen görüntüsüyle dikkat çekti. Bu haliyle onu ilk kez görenler ise şaşırdı. Birçok insan hastalığını merak ederek, Mehmet Ali Erbil neden hasta oldu şeklinde soruyor².

Ancak son günlerde sosyal medyada Mehmet Ali Erbil'in öldüğüne dair iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların kaynağı ise belli değildi. Erbil'in kardeşi Yeşim Erbil, bu iddiaları yalanlayarak, ağabeyinin tedavisinin devam ettiğini söyledi. Yeşim Erbil, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"Bazı haberler çıkmış arayanlar oldu. Tedavisi devam ediyor. Bir sorun yok. Detaylı bilgileri paylaşırım. Bizden haber almadıkça başka haberlere inanmayın."¹

Yeşim Erbil, daha önce de ağabeyinin sağlık durumu hakkında çıkan haberlerden rahatsız olduğunu belirterek, "Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum" demişti².

Mehmet Ali Erbil'in sevenleri ise bu iddialara tepki göstererek, ünlü sunucuya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mehmet Ali Erbil neden hasta oldu?
Mehmet Ali Erbil

 

Bugüne kadar yaklaşık 800 kişide tespit edilmiş oldukça nadir rastlanan bir hastalık olan kaçış sendromu, uzun bir süredir ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in yakasını bırakmıyor. Mehmet Ali Erbil, kaçış sendromu dolayısıyla 7 ay gibi bir süreyi hastanede geçirip taburcu olduktan sonra geçtiğimiz günlerde hastalığının nüksetmesi sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Ani ataklara sebep olan kaçış sendromu hastalığı belirtileri ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Bu sebepten ötürü hastaların mutlaka yardım alması gerekiyor. Mehmet Ali Erbil'in uzun süredir mücadele ettiği hastalığa ilişkin detaylar, ünlü şovmenin sevenleri tarafından merak ediliyor. Kaçış sendromu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir sorularının yanıtlarını arama motorlarında araştıranlar için, bu hastalığa ilişkin detayları bir araya getirdik.

MEHMET ALİ ERBİL'İN HASTALIĞI NEDİR?

Mehmet Ali Erbil’in yıllar önce yakalandığı rahatsızlık olarak duyduğumuz kaçış sendromu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Zor bir hastalık olan kaçış sendromu hakkında merake dilen bilgilerden bazıları: 

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor.

Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 791 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

Hasta ayda bir kez krize girebilir ya da senelerce hiç belirti vermeyebilir.

Kesin iyileşme olmamakla birlikte, krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanmaktadır.

Yorumlar