Mehmet Ali Dayanır kimdir?

Mehmet Ali Dayanır kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Büyükşen cinayetindeki dahli nedir, şu anda nerede, gözaltına alınanlar arasında bulunuyor mu? Büyükşen cinayetiyle ilgili iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte Dayanır ismi de konuşulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Dayanır kimdir?

Mehmet Ali Dayanır kimdir soruları Türkiye'nin 3 yıldır konuştuğu "Büyükşen çiftinin cinayeti" ile ilgili olarak ortaya atılan yeni iddialarla birlikte gündeme geldi. Bilindiği üzere cinayetin perde arkasındaki sır hala çözülemedi; ancak ATV'de Müge Anlı tarafından sıklıkla gündeme getirilmesiyle birlikte cinayetin aydınlatılması için yeniden harekete geçildi. 

Mehmet Ali Dayanır kimdir?
Mehmet Ali Dayanır gözaltına alındı

 

Devletin bütün kurumlarıyla olayın üzerine gittiği basına yansıyan haberlerde yer alıyordu. Bu haberlerde cinayetle ilgili dikkat çeken bir isim vardı. Oda Mehmet Ali Dayanır ismiydi. Peki, kimdir Mehmet Ali Dayanır? 

Mehmet Ali Dayanır, Metin ve Nejla Büyükşen çiftinin cinayetinde gözaltına alınan isimlerden biridir. 

Aile ile ilişkisi ise, çiftin gelinlerinin kuzeni olması. Yani oğulları Uğur'un kayınbiraderi sayılır.  

Dayanır ile ilgili bir diğer iddia ise, çiftin gelinleri Betül Büyükşen ile yasak ilişki yaşadığı yönündedir. Yani iddiaya göre, Betül ile Mehmet Ali'nin yasak ilişkisi nedeniyle Büyükşen çifti öldürülmüş olabilir. Ancak bu iddialar henüz araştırılıyor. 

Büşra Büyükşen'in ifadelerinde sıklıkla gündeme getirdiği tariflere uyan kişinin ise Mehmet Ali Dayanır'ın fiziksel özellikleriyle uyuştuğu belirtiliyor.

Mehmet Ali Dayanır, Konya'nın İsmil ilçesinde oturuyor. Hengüz 20'li yaşların başlarında olan Dayanır, bu ilçede burada büyüdü. Ailesi çiftçilikle uğraşıyor. Dayanır'ın, cinayetin işmlendiği 2018 yılından bu yana Facebook'ta hiç paylaşım yapmadığı, en son paylaşımını ise Temmuz 2018'de yaptığı görülüyor.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerinde 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli, olayın tanığı olan kızlarının iddiasına göre susturucu takılmış biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin biri doktor 3 çocukları vardı. Osman Büyükşen en büyük çocuklarıydı ve çocuk doktoru olmuş, Şırnak'ta zorunlu hizmet yapmıştı. Diğer çocukları Uğur Büyükşen ise Betül Büyükşen ile evliydi. Çiftin bir de kızları vardı. Büşra Büyükşen, o korkunç cinayetin tanığıydı.

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, keşif ve yer gösterme için eve getirildi. A Haber muhabiri İbrahim Doğan'ın aktardığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin de yer aldığı keşifte, Büyükşen'e olay günü yaşananlar soruldu. Keşife, Büyükşen'in doktor olan ağabeyi Osman Büyükşen de katıldı.

Mehmet Ali Dayanır kimdir?
Mehmet Ali Dayanır gözaltında

 

"Jandarma eve geldi ve inceleme yaptı. Yaklaşık 1.70 boylarında. Tanıdığım bir insan değildi. Yüzünde maske vardı. Gözlerinden de tanıyamadım. Neden öldürüldüklerine dair aklımıza bir fikir gelmiyor. Siyah bir tişört ve siyah bir pantolon giyiyordu, ellerinde eldiven vardı."

Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında İsmil Mahallesi 62. Sokak'ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Büyükşen (55) ve Necla Büyükşen (54) çiftin kızları Büşra Büyükşen ile evlerinde oturduğu sırada eve elinde tüfekle yüzü maskeli bir saldırgan girdi. Saldırgan Metin ve eşi Necla Büyükşen'i tüfekle vurularak öldürüldü. Başına dipçikle vurulan Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak kurtuldu..

ASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin çok sayıdaki adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alınırken, şahıslara ait ev ve araçlarında da arama yapıldı. Konya İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi..

Cinayet anında Büşra Büşükşen evdeydi. Katili görmüştü. Sürekli çelişkili ifadeler verdi ve hakkındaki bazı şüpheleri cevaplayamadı. O cevapsız konular şöyle:

-Cinayetin işlendiği odadaki camdan kapıya gelen görünüyordu. Nasıl oldu da katili göremedi?-Cinayetin işlendiği odadan bakıldığında dış kapıdan içeri giren 2 saniye sonra görüş alanına giriyordu. Annesi yabancı birinin geldiğini düşünüp hemen başörtüsünü ararken Büşra neden başını kapatmadı?

-Büşra ilk ifadesinde neden 'Yılmaz abi sen misin şaka mı yapıyorsun?' demişti? (Yılmaz abi dediği yengesi Betül'ün kardeşi)

-Büşra katilin anne ve babasını öldürüp onu sağ bırakması için 'beni sevdi' demesini izah edemedi.

-Evden kaçarken annesinin sağ olduğunu söylemişti ama annesi vurulmuştu.

-Katili holyywood filmlerindeki gibi resmetti. Susturucu takılmış pompalı tüfeği vardı, yukardan aşağı siyah giyinmişti, yüzünde maske vardı.

-Cinayet sırasında annesinin 'kaç' dediğini iddia eden Büşra diğer odadaki 30 santim açılan camdan sinekliği çıkarıp kaçmıştı. Camdaki sinekliği o panikle nasıl çıkardığını, sakin bir şekilde yan tarafa nasıl koyduğunu izah edemedi.

-Camdan atlamadan önce katil onu arkasından çekip yatağın üstüne atmıştı. Yan dönüp katille yüz yüze gelince ona yalvardığını katilin de dipçikle başının sağ tarafına defalarca vurduğunu söylemişti. Ama başının sağ tarafındaki yaralanma defalarca dipçikle vurulmasıyla eş değer değildi.


 

Yorumlar