Mehmet Akif Ekinci kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Mehmet Akif Ekinci kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Akif Ekinci kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Mehmet Akif Ekinci kimdir, nerelidir, kaç yaşında sorusu HSK'nın yeniden belirlenen yönetimi sonrası merakla soruluyor. Peki, Mehmet Akif Ekinci kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

TBMM ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son seçimlerle birlikte HSK'nın yeni yönetimi belli oldu. Son olarak ise Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Abdulhamit Gül başkanlığında toplanan HSK Genel Kurulu’nda seçim yapıldı.

Mehmet Akif Ekinci
Mehmet Akif Ekinci

 

Seçim sonucunda 10 yıldır kesintisiz Kurul üyeliği görevini sürdüren Halil Koç HSK 1. Dairesi Başkanlığı’na, Mehmet Akif Ekinci ise HSK 2. Dairesi Başkanlığı’na seçildi.

Kurul üyeliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden atanan Mehmet Akif Ekinci, HSK'nın yeni başkanvekili oldu. Bunun üzerine Mehmet Akif Ekinci'nin hayatı ile ilgili bilgiler gündeme geldi.

Peki Mehmet Akif Ekinci kimdir, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte HSK Başkanvekili Mehmet Akif Ekinci'nin biyografisi...

MEHMET AKİF EKİNCİ KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 ismi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine seçti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Mehmet Akif Ekinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından HSK üyeliklerine seçildi. Peki Mehmet Akif Ekinci kimdir? HSK üyesi Mehmet Akif Ekinci nereli? HSK üyesi Mehmet Akif Ekinci hangi görevlerde bulundu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mayıs 2017’de HSK birinci daire üyeliğine seçilmişti.

Şırnak Cizre'de 1967'de dünyaya gelen Ekinci, 1992'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul hakim adaylığından sonra sırasıyla Mardin, Meriç, Silivri ve İstanbul Cumhuriyet savcılıkları görevlerinde bulunan ve son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten Ekinci, evli ve bir çocuk babası.

Yorumlar