Meedo kimdir, ne iş yapar, kaç yaşında, ne kadar zengin, serveti ne kadar?

Meedo kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, gerçekten de Arap zenginleri listesinde adı var mı? Mısırlı olduğu belirtilen iş insanının ne kadar zengin olduğu, servetinin ne kadar olduğu soruları sıklıkla gündeme gelir. Özellikle de Şeyma'ya 180 milyonluk villa alacağı söylentileri duyulunca...

Google Haberlere Abone ol
Meedo kimdir, ne iş yapar, kaç yaşında, ne kadar?

Meedo kimdir, gerçek adı nedir, gerçekten de Arap zenginleri listesinde adı varı mı? Acun Ilıcalı ile olan birlikteliği ile tanınan Şeyma Subaşı, son olarak Mısırlı milyarder sevgilisi Mohammed Alsaloussi ile olan evlilik haberi ile gündeme geldi. Mısırlı sevgilisi Mohammed Alsaloussi ile evleneceği haberlerini ilk olarak katıldığı bir televizyon programında doğrulayan Şeyma Subaşı, daha sonra konuya ilişkin instagram hesabından bir paylaşımda bulundu. "Düğün için yapılacaklar listesi... Önce konuklar... Aman Tanrım, çok heyecanlıyım! "ifadelerini kullandı. Subaşı'ya İstanbul'un Bebek semtinde 180 milyon liralık villa almaya karar verdiği iddiaları magazin dünyasına bomba gibi düşen Meedo kimdir, ne iş yapar, kaç yaşında, ne kadar zengin, serveti ne kadar?

MEEDO VEYA MOHAMMED AL SALOUSSİ KİMDİR?

36 yaşında olan ve Mısırlı bir şeyhin oğlu olan iş insanı Muhammed Al Saloussi'nin, Mısır'da yatırımcılık işiyle uğraştığı biliniyor. ABD'nin Florida eyaletindeki aile şirketi Alsaloussi Holding'te yöneticilik yapan Al Saloussi'nin adına kayıtlı 11 şirket bulunuyor fakat hiçbirinin ulaşılabilir bir internet adresi ya da hangi sektörde faaliyet gösterdiğine dair bilgi bulunmuyor. 2020'de yayınlanan 'En Zengin Araplar' listesinde 18'inci sırada yer alan Al Saloussi'nin yıllık geliri, 1.2 milyar dolar olarak açıklandı.

DOLANDIRICI MI?

 Alsaloussi hakkında filmlere konu olcak türden iddialar ortaya atıldı. Sosyal medya ünlüsü Şeyma Subaşı'nın keyfini kaçıracak haberler yine Türk basınında yer aldı. Şeyma Subaşı'nın sevgilisinin, Ekşi Sözlük'te gündeme gelen iddiaya göre her şeyi sahte. Yani Şeyma Subaşı'nın Mısırlı iş insanın sevgilisinin dolandırıcı olduğu iddia edildi.

Şeyma Subaşı dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mısırlı sevgilisi Mohammed Alsaloussi'nin kendisine evlenme teklif ettiğini duyurmuştu. Şeyma Subaşı'nın evlilik yüzüğü ile en çok konuşulanlar arasına girerken şimdi dolandırıcılık iddiaları gündeme geldi.

meedo kimdir
Meedo kimdir?

 

Şeyma Subaşı’na yaptığın evlilik teklifi ile Türkiye'de de gündeme gelen Mısırlı iş insanı Alsaloussi'nin Kim olduğunu araştırılmaya başlandı. Alsaloussi'nin Mısırlı bir şeyhin oğlu olduğu iddia edilirken dolandırıcı olduğu yönünde iddialar sosyal medyayı salladı.

Amerikan vatandaşlığı da bulunduğu söylenen 36 yaşındaki iş insanının ABD'nin Florida eyaletinde bulunan aile şirketinde yönetici olduğu ifade edilmişti. Kendi adına kayıtlı 11 şirket bulunduğu öne sürülen Saloussi'nin hangi sektörde olduklarına dair bir açıklama bulunmadı. Geçtiğimiz günlerde çalıntı araç haberleri ile de gündeme gelen Alsaloussi'nin her şeyinin sahte olduğu iddia ediliyor.

Caption

 

Kanada'da pasaport başvurusu yapan Alsaloussi'nin gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu Kanada basınında yer alan haberler arasında göze çarptı. 

Spiegelsohmer isimli haber sitesinden Neil G. Oberman'ın haberine göre Alsaloussi'nin pasaport başvurusunda yalan bilgi ve belge sunmaktan pasaportu 3 yıllığına askıya alınmış fakat bu cezayı yüksek mahkeme fazla bularak bozmuş.

ADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Doğumdaki adı olan Mohamed Essam El Saloussy adı ile 2005 yılında Kanada vatandaşı olan Mısırlı sevgili, 2017 yılında adını şuanki adı olan Mohammed Alsaloussi olarak değiştirmiş.

Alsaloussi California'da "publıc intoxication" suçundan yani halka açık alanda başkalarını rahatsız edecek şekilde alkollü ya da uyuşturucu madde etkisi altında olmaktan tutuklanmış.

AYNI ADRESTE FARKLI ŞİRKETLER KURMUŞ

Subaşı'nın sevgilisinin 3 adresi döndürüp dolaştırıp şirketler kurduğu ve bu adreslerin bazen şirket adresi bazen de kendisinin ikametgah adresi olarak paylaşıldığı ifade edildi. 

Ayrıca milyarder olduğu ifade edilen Alsaloussi'nin Forbes listesinde yer almaması da dikkat çekti.

Alsaloussi'nin Alsaloussi Holdings'te 9 yıldır CEO olduğunun görüldüğü Linkedin hesabında sadece 22 bağlantısı olması ve şirketin 2018'de kurulmuş olması ise iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

MEEDO ŞEYMA İÇİN İSTANBUL'A GELİYOR İDDİASI

Meedo iddialara göre en son yeniden barıştığı Şeyma Subaşı için İstanbul'a gelmeye karar verdi. Mısır'ın ünlü zengin iş insanlarından biri olan Meedo, iddialara göre Subaşı'nın İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki 180 milyon liralık bir villayı sevgilisine almak için gelecek. 

Daha önce Acun Ilıcalı'nın 125 milyon liralık villasında oturan Subaşı, Ilıcalı'nın burayı satmasından sonra bir apartman dairesine taşınmak zorunda kalmıştı. Ancak aradan geçen yıllar sonra zengin bir sevgili bulduktan sonra yeniden villaya taşınmaya karar verdi. Mısırlı sevgilisinin gerçekten gelip o villayı alıp alamayacağı ise henüz tam olarak bilinmiyor. 


 

Yorumlar