Medvedev: ABD ile çatışmanın eşiğindeyiz

Medvedev "ABD ile çatışmaya ramak kaldı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Medvedev: ABD ile çatışmanın eşiğindeyiz

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ABD'nin Suriye operasyonuna sert tepki gösterdi. Medvedev "ABD ile çatışmaya ramak kaldı" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov ise ABD'nin Suriye'de düzenlediği saldırının teröristlerin elini güçlendirdiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) olağanüstü oturumunda konuşan Safrankov, Suriye hükümetinin İdlib'de kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen bölgenin kontrolüne sahip olmadığını ifade etti: 'Teröristlerin orada saklayacak çok şeyleri var, buna kimyasal silah dosyası da dahil" dedi.

Safrankov, Batılı mevkidaşlarının konuşmalarına atfen şunları söyledi: "Bugün yapılan siyasi uzlaşma yönündeki çağrılar, askeri saldırıların ardından maalesef iki yüzlü. Bu bağlamda Astana ve Cenevre platformlarında fark edilir değişiklikler oldu. Bu süreci baltaladığınızda acaba ne amaçladınız?"

Safronkov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda saplantılı olduğunu da kaydetti: "Washington, Londra ve Paris, Suriye'nin meşru yönetimini devirmek konusunda paranoyakça bir fikre saplanmış durumda. Bu, İngiltere'nin BM Temsilcisi Sayın (Michael) Raycroft'un şeytani ve diplomatik olmayan davranışı ve oturumda yaptığı konuşmadan da görülüyor. Sayın Raycroft, ülkeme yönelik kalitesiz, profesyonel olmayan söylemler ve suçlamalar yöneltmekten vazgeçin. Sizi bir kez daha uyarıyorum, Arap ülkeleriyle münakaşaya girmeye çalışmayın, bundan hayırlı bir şey çıkmaz."

Safronkov, ABD'nin, Şam'a yönelik tutumunu desteklemeyeceği gerkeçesiyle, İdlib konusunda bağımsız bir soruşturma yürütülmesine karşı olduğunu söyledi: "Gerçek ve bağımsız bir soruşturmadan korkuyorsunuz. Soruşturma sonucu, Suriye hükümeti karşıtı paradigmanızla çakışırsa ne olur?"

"ABD ÖNGÖRÜLEMEZ BİR ÜLKE"

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'ye yönelik saldırının da gösterdiği üzere, Rusya’nın değil ABD’nin öngörülemez bir ülke olduğunu belirtti. ABD’nin öngörülemez bir ülke olduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye saldırısının ardından Washington ile temas kurduklarını söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Zaharova, ABD’nin öngörülemez bir ülke olduğunu ve bunun büyük tehlike yarattığını vurguladı. Zaharova, “Rusya’nın öngörülemez bir ülke olduğunu ve bu nedenle tehdit oluşturduğunu iddia ediyorlar. Ancak bugün bir kez daha gördük ki, asıl öngörülemez ülke ABD’dir. Bu çok tehlikeli bir eğilim. Zira ABD, küresel liderliğe oynayan bir ülke” dedi.

Zaharova, ABD ile kurulan temaslar hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Saldırıdan sonra ABD tarafıyla temaslarımız oldu. ABD tarafıyla farklı düzeyli düzenli olarak görüşüyoruz. Ancak bugün duyduğunuz açıklamalara ve tepkilere odaklandık.”

Yorumlar