Medipol Başakşehir-Sevilla maçına doğru

- Sevilla Teknik Direktörü Berizzo: "Zorlu bir kura bana göre fakat kazanan taraf biz olmak istiyoruz" - "Bu maçın kilit noktası rakip üzerinde baskıyı oluşturmak, oyununuzu rakibinize kabul ettirmek" - Pareja: "Şanlarımızı yüzde 50 yüzde 50 olarak görüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir-Sevilla maçına doğru


İSTANBUL (AA) - Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacakları Medipol Başakşehir'in kendileri için zorlu bir rakip olduğunu söyledi.

Arjantinli teknik adam, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına takımın savunma oyuncularından Nicolas Pareja ile katıldı.

Eduardo Berizzo, Medipol Başakşehir'i çok iyi analiz ettiklerini belirterek, "Rakibimizi iyi tanıyoruz. Son oynadıkları maçları da izledik. Hızlı, sert ve kendilerinden emin oynuyorlar. Zorlu bir kura bana göre fakat kazanan taraf biz olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Maçı kazanmalarının kilit noktasının rakibe baskı yapmak olduğunun altını çizen Berizzo, "Bu maçın kilit noktası rakip üzerinde baskıyı oluşturmak, oyununuzu rakibinize kabul ettirmek. Teknik olarak yüksek oyuncuları bulunuyor. Özellikle orta sahada. Aynı zamanda hepimizin tanıdığı güçlü golcüleri de var. Topun onlardan çok bizde olması gerekiyor. Topu onlara bırakırsak, kendi oyunlarını oynayacaklardır, buna izin vermemeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmanın Sevilla için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Arjantinli teknik adam, şunları kaydetti:

"Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Kulüp olarak Avrupa kupaları bizim için farklı bir önem teşkil ediyor. Sevilla başarılara taraftarını alıştırmış bir kulüp. Aynı şekilde rakibimiz için de yepyeni bir sayfa olacak. Zorlu bir eşleşme olduğunu tekrar etmek istiyorum."

Berizzo, Fenerbahçe'den transfer ettikleri Simon Kjaer ile de konuştuklarını dile getirerek, "Kendisi Başakşehir'i iyi biliyor. Bu bizim için bir artı oldu." dedi.


- Pareja: "Şanlarımızı yüzde 50 yüzde 50 olarak görüyorum"


Sevilla'nın savunma oyuncularından Pareja da zorlu bir rakibe karşı oynayacaklarını ancak turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.

Arjantinli oyuncu, Avrupa kupası maçı oynayacaklarının ciddiyetine sahip olduklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi, oynanabilecek en iyi organizasyon. Rakibimiz Türkiye Ligi'ni ikinci sırada bitirmiş ve Avrupa'da tanınan oyunculara sahip. İki ayaklı bir maça çıkacağız. İyi oynamanın yanında zeki oynamanın da gerekli olduğunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

İlk maçı deplasmanda oynayacaklarına vurgu yapan Pareja, şöyle konuştu:

"Zorlu olacak ama buradan alınacak sonuç ne olursa olsun ikinci maçta turu geçecek takım belli olacak. Artık bu seviyede kolay eşleşmeden bahsedemeyiz. Şanslarımızı yüzde 50 yüzde 50 olarak görüyorum. Onların bu seviyede ilk maçları. Şampiyonlar Ligi'ne en az bizim kadar katılmak istiyorlar. Zorlu bir eşleşme oldu ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz."


Yorumlar