Medineli işadamlarının Türkiye ziyareti

- MCCI üyesi 70 kişilik işadamı heyeti 8 günlük iş gezisi kapsamında Türkiye'yi ziyaret edecek - TYDTA Körfez ülkeleri temsilcisi Göksu: - "Ülkemizin ürünleri tüm Ortadoğu'da olduğu gibi Suudi Arabistan’da da marka haline gelmiştir. İşadamlarının bir araya gelmesi, yatırım fırsatlarını ve ülkelerin sunduğu destekleri yerinde görmeleri çok önemli" - MCCI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sad: - "Türkiye ile ticari ilişkileri önemsiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Medineli işadamlarının Türkiye ziyareti

RİYAD (AA) - RAMAZAN TURGUT - Suudi Arabistan'ın dini ve ticari kentlerinden Medine Ticaret ve Endüstri Odası'na (MCCI) üye 70 kişilik işadamı heyeti 8 günlük iş gezisi kapsamında Türkiye'yi ziyaret edecek.

MCCI'nın gerçekleştireceği ziyaretle ilgili AA muhabirine konuşan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez ülkeleri temsilcisi Dr. M. Mustafa Göksu, MCCI'ye kayıtlı işadamlarını Türkiye'deki meslektaşlarıyla buluşturmak, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını yerinde göstermek, son dönemde ivme kazanan iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımları bu etkinlikle arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

İş gezisi kapsamında Türkiye'ye gelecek işadamlarının saygın ve büyük projelere imza atmış kişiler olduklarını belirten Göksu, "1-8 Nisan tarihleri arasında, 70 işadamının katılacağı bir iş gezisi düzenliyoruz. 8 gün sürecek bu gezi kapsamında yakında faaliyete giren Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Avrasya tüneli gibi mega projeleri misafirlerimize gezdireceğiz. İstanbul, Ankara ve Kocaeli gibi kentlerin ticaret odalarını ile organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek işadamlarına Türkiye'deki yatırımlar hakkında sunum ve bilgilendirme çalışması yapacağız." dedi.

TYDTA Körfez temsilcisi Göksu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ile kalbi bağlara sahip Medineli iş adamlarının bu ziyaretiyle ticaret ve yatırım alanlarında daha güçlü bağlar kurmak istiyoruz. Ülkemizin ürünleri tüm Ortadoğu'da olduğu gibi Suudi Arabistan’da da marka haline gelmiştir. İşadamlarının bir araya gelmesi, yatırım fırsatlarını ve ülkelerin sunduğu destekleri yerinde görmeleri çok önemli. Söz konusu fırsat imkanlarını karşılıklı olarak birbirleriyle müzakere etmeleri yatırım ve ticaret açısından önemli ilerlemeler sağlayacaktır. Sonuç olarak Medineli konuklarımızın Türkiyeli meslektaşlarıyla ticari işbirliği ve ortaklık anlaşmaları imzalamalarını hedefliyoruz. "

- "Türkiye ile ticari ilişkileri önemsiyoruz"

İş gezisine katılacak olan 70 kişilik işadamı heyetine başkanlık edecek MCCI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Münir Muhammed Nasır bin Sad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Medine bölgesi başta olmak üzere Suudi Arabistan’dan güçlü yatırımcılarla beraber ikili işbirliği anlaşmaları imzalamak, ticari ortaklık kurmak ve yatırım fırsatlarını yerinde görmek amacıyla Türkiye’yi ziyaret edeceğiz." dedi.

Söz konusu iş gezisine azami önem verdiklerini ifade eden MCCI Yönetim Kurulu başkanı Sad, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu iş gezisi karşılıklı ziyaretler silsilesinin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye'ye daha önce gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde Medine kentinde, Türkiye-Suudi Arabistan özel sermaye ortaklığıyla bir sanayi kentinin kurulmasına yönelik ikili anlaşmalar imzalamıştık. Daha önce üzerine anlaştığımız bazı ortak projeleri hayata geçirdik. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ticaret hacmi hızlı bir şekilde artarak devam ediyor. Suudi Arabistan’ın ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye 11'inci sırada, ihracat yaptığı ülkeler arasında ise 20’inci sırada yer alıyor. Türkiye ile ticari ilişkileri çok önemsiyoruz."

"Peygamber efendimizin mübarek kabirlerinin bulunduğu Medine kenti ticaret, tarım ve turizm gibi birçok alanda önemli yatırım potansiyeline sahip" olduğunu dile getiren Sad, gezi kapsamında ticaret odalarını, organize sanayi bölgelerini, ticari kuruluşları ve firmaları ziyaret edeceklerini belitti.

MCCI Yönetim Kurulu başkanı Sad, Bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda Türk yatırımcılarla ortak yatırım ve işbirliği yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar