Meclis'te ilk kez bir HDP önergesi kabul edildi

Meclis'te bugün yapılan görüşmelerde CHP, İYİ Parti ve AK Partili vekillerin verdiği 4 önerge yapılan oylama sonucunda kabul edildi. Öte yandan HDP'nin verdiği bir önergede ilk defa kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te ilk kez bir HDP önergesi kabul edildi

TBMM'de yapılan oylamada ilk defa HDP tarafından verilen bir önerge kabul edildi. 

Önergenin kabul edilmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı'nda çalışan mülki idare amirlerinin gerekli durumlarda birinci sınıftan çıkarılması için İçişleri Bakanına yetki veren düzenlemede değişiklik yapıldı. Bu durumda İçişleri Bakanının böyle bir yetkisi artık yoktur.

Meclis'te bugün yapıl oturumda HDP'nin de aralarında bulunduğu CHP, İYİ Parti ve AK Partili vekiller aynı konuda 4 ayrı önerge verdi.

Önergelerin verilmesi ile yapılan olma ile tüm önergeler oylanıp kabul edildi. Böylelikle bu madde teklif dışına çıktı  ve İçişleri Bakanına da bu konuda yetki verilmedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın TBMM'de yaptığı konuşmada, 1. sınıf mülki idare amiri olabilmek için 14'e yakın üstün nitelik gerektiğini belirtti. Aydın, "15 yıl bekleyeceksiniz ama birinci sınıf statüsünden mülki idare amirliği kaybederken bakanının iki dudağı arasında âdeta 'boş ol' der gibi 'Seni bu görevden aldım' diyeceksiniz." açıklamasında bulundu.

"TEKLİF METNİNDEN ÇIKARILMASI UYGUN"

Teklif metninden İçişleri Bakanına verilen yetkinin çıkarılması üzerine konuşma yapan İYİ Partili Ayhan Eren ise birinci sınıf mülki idare amirliğine geçişte sıkıntılar yaşandığını söyledi. Eren, kanun teklifinin birinci maddesinin teklif metninden çıkarılmasının uygun olduğunu belirterek "Zira bir insanın geleceği sadece bir bakanın iki dudağı arasına hapsedilmemelidir" açıklaması yaptı.

Yorumlar