Meclis'te ikinci Ecevit-Kavakçı vakası

Meclis genel kurulunda bugün yapılan oturum sırasında eski başbakanlardan Bülent Ecevit ile ilgili AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu sırada Bülent Ecevit'in daha önce Merve Kavakçı'ya seslenerek kullandığı ifadeleri AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e kullandı. Özkoç, "Bu kadına haddini bildiriniz" diye bağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te ikinci Ecevit-Kavakçı vakası

Meclis genel kurulunda muhalefet parti milletvekillerinin Dış Politika ile ilgili sorularına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eski ABD Başkanı Bill Clinton karşısındaki duruşunu hatırlatması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tansiyonu yükselten bir tepki verdi. 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dönemin Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçıya yönelik kullandığı sözlerle AK Partili Zengin'e seslenen Engin Özkoç, "Lütfen, bu kadına haddini bildirin Sayın Başkan" diye seslendi. 

"ULAN"

Özkoç, AK Partili Zengin'in kürsüde konuşmasını engelleyerek "Ulan, böyle bir Grup Başkan Vekilliği olmaz" sözleriyle müdahale etti. 

"BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİNİZ"

Daha sonra Özkoç, Meclis'te tansiyonu yükselten "Lütfen, bu kadına haddini bildirin Sayın Başkan" sözlerini kullandı. 

ÖZÜR DİLEDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, oturum kapandıktan sonra AK Partili Zengin'in yanına giderek kendisinden özür diledi. Özkoç, "Bu kadına haddini bildiriniz" sözlerinin ne anlama geldiğini bilmediğini iddia etti.

ECEVİT-KAVAKÇI VAKASI

Refah Partisi'nin 28 Şubat sürecinde kapanmasının ardından Fazilet Partisi kurulmuştu. Kurulan parti, 18 Nisan 1999 tarihinde girdiği seçimlerde 111 milletvekili ile Meclis'e girdi. Bu 111 milletvekilinden biri de Merve Kavakçı'ydı. 2 Mayıs Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Merve Kavakçı daha sonra Meclis'e gitmişti. Kavakçı meclise girdiği sırada Demokratik Sol Parti milletvekilleri sıralara vurarak Kavakçı'yı protesto etti. 

ECEVİT KÜRSÜYE ÇIKTI

Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Bülent Ecevit ise Meclis kürsüsüne gelerek şu cümleleri kullanmıştı: "Burası hiç kimsenin özel yaşam mekanı değildir. Burası devletin en yüce kurumudur. Burada görev yapanlar devletin kurallarına uymak zorundadırlar. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!"

Yorumlar