MEB'den öğretmenlere ek ders müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa bir uygulamaya imza atarak öğrencilerin her iki dönem ortasında bir haftalık ara tatil yapmasına olanak sağlayan bir düzenleme yapmıştı. Bu düzenleme ile öğrenciler iki hafta tatil yaparken öğretmenlerin bu haftalarda ek ders ücreti alıp alamayacağı merak ediliyordu .

Google Haberlere Abone ol
MEB'den öğretmenlere ek ders müjdesi

Bu yıl ilk defa uygulanan her dönemdeki ara tatiller sırasında derslere girmeyen öğretmenlerin ek ders ücreti alamama ihtimali ortaya çıkmıştı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez başlattığı ara tatil uygulaması nedeniyle öğretmenler, ara tatllerdeki mesailer ve seminerlerde ek ders ücret alıp alamayacağını merak ediyordu.

Bakanlık konuyla ilgili yeni bir düzenleme yaparak Resmi Gazete'de yayınladı.

ÖĞRETMENLER ARA TATİLLERDE DE EK DERS ÜCRETİ ALACAK

Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili mevzuatına göre; öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları halinde haftada 15 saat ek ders ücreti alabiliyordu. Ancak söz konusu maddede yer alan 'iki hafta' ibaresi eski uygulamadaki iki tatil dönemi olan 15 günlük ara tatil ve 3 aylık yaz tatili düşünülerek düzenlenmişti. Bu da bu yıl ilk uygulanan yeni uygulamada öğretmenlerin ara tatil dönemlerindeki seminerlerden ek ders almalarını sınırlıyordu.

İlgili madde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin lehine yapılan düzenleme ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenleme ile sadece sömestr ve yaz tatilini kapsayan sınır iki haftadan dört haftaya çıkarıldı. Kararla birlikte öğretmenler ara tatillerdeki çalışmaları nedeniyle de ek ders alabilecek.

Yorumlar