MEB okul öncesi yemek desteğini kesti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ocak ayından itibaren başlattığı okul öncesi yemek desteğini yeni eğiti öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kesti.

Google Haberlere Abone ol
MEB okul öncesi yemek desteğini kesti

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ocak ayından itibaren oklu öncesi öğrencilere verdiği beslenme desteğini bu sezon kesti. 

MEB, yeni eğitim öğretim yılında okul öncesinde henüz Bakanlığın okullara gönderdiği yazıyla 1 öğün ücretsiz yemeği kesti.

Okul idareleri de MEB’in kararını son dakika öğrendi. Veliler de okul başladığında öğrendikleri karara tepkili.

Bazı okullarda okulun ilk günü destek kesilirken bazılarında ise iki hafta sonra beslenme yardımlarının kesildiği bilgisi verildi.

Yeni eğitim öğretim yılında sessiz sedasız bir şekilde okul öncesi eğitimde 1 öğün ücretsiz yemeğin kalktığı haberi veliler ve öğrenciler için olduğu kadar okul yöneticileri için de sürpriz oldu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretsiz 1 öğün yemeğin anaokulu ile sınırlı kalmayacağını söylemişti: “Yaklaşık bir milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1.8 milyona çıkardık. Okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla, 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkartacağız bir ay içerisinde” demişti.

Yorumlar