MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç? MEBİM İletişim

Öğretmen şikayet hattı olarak bilinen MEBİM Alo 147 hattının kapanıp kapanmadığı konusunda vatandaşların kafası karışık durumda. Milli Eğitim Bakanlığı İletişim MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet hattı numarası konusunda karışıklık yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç?

MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç? MEBİM İletişim Milli Eğitim Bakanlığı İletişim adresi nedir veya MEBİM iletişim telefon numarası kaçtır? Veliler şu ana kadar öğretmen ve okullarla ilgili sorunlarını Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani kısa adıyla MEBİM Alo 147 Şikayet Hattı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine bildiriyordu. Ancak yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve başlamasıyla birlikte bir değişiklik yaşandı. Bakan Selçuk, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, bu uygulamayı, aşırı derecede istismar edildiği ve öğretmenleri çalışamaz hale getirdiği için iptal etti. MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç? MEBİM İletişim

Peki MEBİM Alo 147 şikayet hattı kapatıldıktan sonra veliler sorunlarıyla başbaşa mı bırakıldı? Tabiki Hayır. Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi.

Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.

MEB İletişim Merkezi “MEBİM 147 Öğretmen Şikayet Hattı” eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bütün vatandaşlarımızdan gelen her türlü bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikâyeti, etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 1 Mart 2012’de Van Erciş’te hizmet vermeye başlamıştı. 

MEBİM 147 Öğretmen Şikayet Hattı, 2011 yılında Van’da yaşanan depreminin ardından Erciş’te bir sosyal sorumluluk projesi olarak hizmet vermeye başlamasıyla depremin vatandaşlarımıza yaşattığı travmayı azaltmış, depremzedelerin hayata tutunmasına destek olmuş ve bölgeye istihdam sağlamıştı.

İletişim Merkezi'nde 180 kişi görev yapıyor. Bunlardan 50’si engelli, yüzde 45’i kadın ve yüzde 85’i de depremzede olarak biliniyor. 

MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç? MEBİM İletişim
MEB Öğretmen Şikayet hattı yeni numarası kaç? MEBİM İletişim

 

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen İletişim Merkezi hizmetleri haftanın 7 günü 24 saat boyunca devam ediyor.

İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632 kısa numarası ile ulaşılabilirken yurt dışından da +90 312 147 1122 numarası ile ulaşılabiliyor.

MEBİM 147’ye başvuran şikayetçilere 3 iş günü içinde (72 saat) cevap veriliyor.

MEBİM 147’ye gelen çağrıların ortalama yüzde 91’i bilgi edinme, yüzde 3,7’si talep, yüzde 3,6’sı görüş-öneri, yüzde 1,8’i de ihbar veya şikâyet ana başlıklarında gerçekleşiyor.

Örgün eğitim kapsamındaki öğrenci ve veliler, danışma hattından okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları mevzuatı, öğrencilerin kayıt işlemleri, öğrencilerin sınıf geçme ve devam durumları, nakil iş ve işlemleri, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ve rehberlik süreçleri, BİLSEM sınavları, özel okul sınavları, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı, liselere geçiş sınavı, e-okul veli bilgilendirme ve 8383 mobil bilgi servisi kullanımı, ders kitapları içerikleri dağıtımı ve temini, okul aile birlikleri, sosyal etkinlikler, taşımalı eğitim, okul, derslik ve eğitim öğretim materyalleri eksiklikleri, fiziki alt yapı talepleri, okul kantinlerindeki ürün satışı ve denetimi, destekleme ve yetiştirme kursları, yurt ve pansiyonlarda barınma iş ve işlemleri, öğrencilerin kılık kıyafetleri, denklik işlemleri, FATİH Projesi, EBA sistemi, öğretmen ihtiyacı, resmi tatiller ve Bakanlığın projeleri konularında da bilgi alabilecek.

Vatandaşlar da Bakanlığın iletişim hattı aracılığıyla Bakanlık mevzuatı, Bakanlıkça yapılan motorlu taşıt sürücü kursu, protokol sınavları, yeterlilik sınavları, unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları, yabancı hükümet burs işlemleri, yaygın eğitim kursları, sertifika programları, Bakanlığın ihaleleri, özel okul açma kapatma, kurs açma ve kapatma, kurum çalışma usul ve esasları gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilecek.


 

Yorumlar

sezgin kartal esentepe 50.yıl general refet bele ortaokulunda ki türkçe öğretmeni karantinada canlı derste mikrofonumun bozuk ve açamadığım için beni dersten attı
harun osmaniye şehit mehmet karaca tikli lisesinde ki kimya hocamız vedat türkoğlu sürekli telefonla uğraşıp ders anlatmıyor sonra soru sorduğu zaman bilemezsek bizi bir kum torbası gibi belimize ve omzumuza yumruk atıyor gereğinin yapılmasını arz ederim
Meryem Kapansın böyle yerler ıstenmıyor öğretmenler bı ıse yaradığı yok boş yerıne açık böyle şeyler
Seyithan ekinci Şanlıurfa Ceylanpınar avcılı ilk öğretim okulunda Matematik öğretmenimiz yok yardımcı olabilirmisiniz
Elif Trabzon Çukurçayır anaokulundan şikayetçiyim bu sene okul doğal gaza geçiş yaptı ama sürekli tadilat var deniliyor.Ufak ısıtıcılarda okulu ısıtmaya çalışıyorlar çocuklar hep hasta bir gün gidiyorsa on gün evdeler çocuklar üşüyor neyse bu doğal gaz sorunu çözülsün