MEB LGS 2020 tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamından uygulanacak sınavın tarihini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak sınavda soru sayısı, konu dağılımı ve sınav süresinde herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Google Haberlere Abone ol
MEB LGS 2020 tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından ilköğretim düzeyinden liselere geçmek isteyen öğrenciler için uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavın tarihi açıklandı. 

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarafından uygulanacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belirlendi. Buna göre sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

DEĞİŞİKLİK YOK

LGS ile öğrenci alacak okullar için yapılacak sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

HER AY YAYIMLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.

Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

Yorumlar