Mazlum Kobani aslen nerelidir, PKK'ya ne zaman katıldı, kaç yaşındadır?

Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Türkiye'nin "Kırmızı Liste" ile aradığı Şahin Cilo veya Mazlum Kobani isimli teröristin PKK üyesi olduğu İçişleri Bakanlığı tarafından ortaya konan belgelerle sabittir. Ancak ABD'li yetkililerin son günlerde ona yasal muamele uygulaması Türkiye tarafından büyük bir tepki çekiyor. Hatta Türkiye, son olarak Mazlum Kobani konusunda ABD'ye nota vermiş durumda. Peki, kimdir bu Mazlum Kobani veya Mazlum Abdi isimli terörist?

Google Haberlere Abone ol
Mazlum Kobani aslen nerelidir, PKK'ya ne zaman katıldı, kaç yaşındadır?

Mazlum Kobani isimli terörist başı Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan son konu oldu. Peki, YPG'nin en üst düzey ismi olarak bilinen Şahin Cilo veya Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından "Kırmızı Liste" ile aradığı üst düzey isimlerden birisi olan Mazlum Kobani veya Şahin Cilo ya da Mazlum Abdi isimli bu terörist son günlerde Amerikan yönetimi tarafından yasal bir isimmiş gibi muhatap alınmaya başlanınca Ankara sert tepki gösterdi. Özellikle de BM yetkililerinin onunla masaya oturarak "Çocuk savaşçılar" konusunda anlaşma imzalaması akabinde ABD Başkanı Donald Trump'ın ona hitaben Twitter üzerinden direkt mesaj paylaşması bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye, ABD'nin bu tavrına karşılık nota verdi.

Peki, Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadı, PKK ile irtibatı ne zaman ve nerede başladı, Türkiye tarafından ne ile suçlanıyor?

İşte Mazlum Kobani veya Mazlum Abdi veya kod adıyla Şahin Cilo isimli terörist hakkında merak edilen konulardan bazıları... 

Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Mazlum Kobani aslen Suriyeli'dir.

52 yaşındadır.

Terör örgütüne çocuk yaşta katıldı.

PKK'nın Kandil'deki toplantılarında resimleri bulunuyor.

Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

YPG'nin şu anki en üst düzey ismidir.

İşte Şahin Cilo veya Mazlum Kobani'nin hala teyit edilemeyen hayatıyla ilgili bazı detaylar: 

Mazlum Kobani ya da kendi iddiasıyla Mazlum Abdi 1967 yılında Suriye'nin Ayn El Arap kasabasında dünyaya geldi.

Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Gerçek adının ne olduğunu kimse bilmiyor. Kendisi, adının Mazlum Abdi olduğunu açıklamıştı. Ancak Türkiye'de bazı kaynaklar adının Mustafa Abdi bin Halil olduğunu belirtiyor. Ferhat Abdi Şahin, Şahin Cilo ve Mazlum Abdi de yer alıyor. Batı medyasına verdiği demeçlerde adının "Mazlum Abdi" olduğunu belirtmiş, Twitter'ın onaylanmış hesabında da adı bu şekilde geçiyor. Terör örgütü elebaşı Öcalan 1999 yılında İmralı'da mahkemeye verdiği bir ifadede ondan Ferhat Abdi Şahin adıyla bahsetmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütü PKK ile ligili raporlarına göre Mazlum Kobani, 1990 yılında henüz 23 yaşındayken PKK terör örgütüne katıldı. 

İçişleri Bakanlığı'nın bir raporunda, 1997-2003 yılları arasında Avrupa'da faaliyet yürüttüğü ifadesi yer alıyor.

Mazlum Kobani kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Katıldığı ilk yıllarda Abdullah Öcalan'ın Suriye'de barındırıldığı günlerde onunla çekildiği belirlenen fotoğrafı da bulunuyor.

Yani Öcalan'ın yakalandığı 1999'da da Avrupa'da olduğu düşünülüyor.

Mazlum Abdi de PKK ile olan irtibatını hiçbir zaman inkâr etmedi. 

Özellikle de Nisan 2019'da New Yorker Dergisi'ne verdiği röportajında terör örgütü PKK ile ilişkisini itiraf ederek, "Bir zaman diliminde PKK'da görev yaptım" diyor.

Aynı isim 2013 yılında terör örgütünün yayın organı ANF'ye verdiği röportajında, "KCK Yürütme Konseyi üyesi Şahin Cilo" ifadelerini kullanıyor.

ULUSLARARASI ALANDA TANINMASI

Kobani'nin uluslararası alanda tanınması ise Temmuz 2019'da BM'nin Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Özel Temsilcisi Virginia Gamba ile görüşmesi ve SDG adına BM belgesi imzalaması olmuştu. 

Son olarak ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekâtı'nın başladığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı ve 16 Ekim'de basına sızan mektupta şu ifadeler yer aldı: "Sorunlarınızın bazılarını çözmek için çok uğraştım. Dünyayı yüzüstü bırakmayın. Harika bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmek istiyor ve daha önce vermedikleri bazı ödünleri vermeye niyeti olduğunu söylüyor. Size güvenerek, (Mazlum Kobani'nin) bana yazdığı, elime yeni ulaşan mektubu da ekliyorum."

Trump'ın daha sonra Twitter üzerinden Mazlum Kobani'ye direkt mesaj vermesi ise şu ana kadarki en üst düzey muhatabiyet kazandıran olay olmuştu.

Yorumlar