MAZLUM-DER Yönetim Kurulu belli oldu

- MAZLUM-DER'e yeniden başkan seçilen Genel Başkan Beyhan: - "Umarım yani bu dönemde hak ihlalleri ile ilgili doğru tespitler yaparız ve onun için dileriz ki hak ihlalleri olmasın. Herkes kendi işini düzgün yapsın. Ama sonuçta biz bu hukuki denetimi inşallah yapacağız. Nereden sorun kaynaklanıyorsa objektif bir şekilde ona parmak basacağız. Yetkilileri bu konuda uyaracağız. İnşallah hayırlı olur"

Google Haberlere Abone ol
MAZLUM-DER Yönetim Kurulu belli oldu

İSTANBUL (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği'nin (MAZLUM-DER) yeni yönetimi 13. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla belirlendi.

Ali Emiri Kültür Merkezi'nde, tek liste ile girilen seçimde MAZLUM-DER Genel Başkanı Ramazan Beyhan yeniden başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu da belli oldu.

Başkan Beyhan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "MAZLUM-DER 13. Olağan Genel Kurulu'nun hem camiamız hem de ülkemiz için, ümmet için, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Biz daha önce, geçmişte de söylediğimiz gibi MAZLUM-DER kendi fabrika ayarlarına döndü. İlkeli bir şekilde insan haklarını savunacak." ifadelerini kullandı.

Yönetimi oluştururken ortaklaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Beyhan, yeni yönetimde Türkiye’nin bütün bölgelerinden arkadaşlarının yer aldığını belirtti.

Bundan sonra istişare edip raporlamalar yaparak olaylara bizzat dokunacaklarını, daha gerçekçi, daha doğru bir insan hakları politikası güdeceklerini vurgulayan Beyhan, şunları söyledi:

"Umarım bu dönemde hak ihlalleri ile ilgili doğru tespitler yaparız ve onun için dileriz ki hak ihlalleri olmasın. Herkes kendi işini düzgün yapsın. Ama sonuçta biz bu hukuki denetimi inşallah yapacağız. Nereden sorun kaynaklanıyorsa objektif bir şekilde ona parmak basacağız. Yetkilileri bu konuda uyaracağız. İnşallah hayırlı olur. Trabzon ve Uşak gibi bazı şehirlerdeki şubelerimiz şube niteliğini yitirmişti, oradaki arkadaşlarla bizzat görüşerek rızaları alınarak bu şubeler kapatıldı, şube niteliği yitirildiği için. Bizim şubelerle ilgili genel bir ilkemiz var. Biz genel merkezin genel merkez gibi, şubelerin de şube gibi çalışmalarını istiyoruz. Yönetim kurulları toplansın haftalık bizzat ve oradaki olaylarla ilgili olarak olaylara dokunarak, raporlama yapabilecek kabiliyette olsun istiyoruz. Dolayısıyla bu ilkemizden vazgeçmeyeceğiz. Aynı zamanda Diyarbakır Şubesi kurulmak üzere genel yönetim kurulu yetkilendirildi. Şartlar olgunlaştığı zaman Diyarbakır'da şubemizi açacağız."

Yapılan oylamada Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği'ne Beyhan'ın yanı sıra Kaya Kartal, Derviş Argun ve Hüseyin Sevim'in de aralarında bulunduğu 25 yeni isim seçildi. Denetleme Kurulu Asil Üyeliği'ne de Muharrem Balcı, Süleyman Arslantaş ve Şadi Çarsancaklı getirildi.


Yorumlar