Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir?

Maymunlar Cehennemi filminde Sezar karakterini canlandıran oyuncunun kim olduğu seyirci tarafından merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir?

Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir, karakteri canlandıran oyuncu daha önce hangi filmlerde oynadı soruları film serisini izleyenler tarafından merakla soruluyor. Maymunlarla insanlar arasındaki savaşı konu alan film bilim kurgu ve aksiyon alanında dikkat çeken bir yapım olarak öne çıkıyor. Filmde Sezar karakteri insanlaştırma projesinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Konuşabilen maymun Sezar karakterini kimin canlandırdığı ise merak ediliyor. Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir?

MAYMUNLAR CEHENNEMİ SEZAR KİMDİR?

Sezar, Maymunlar Cehennemi serisindeki kurgusal bir karakterdir. Hem orijinal hem de yeniden başlatma serisinde maymunların lideridir. Sezar, Conquest of the Planet of the Apes (1971) ve Battle for the Planet of the Apes (1973) filmlerinde rol alan Roddy McDowall tarafından canlandırılıyor.

McDowall Rise of the Planet of the Apes (2011) , Dawn of the Planet of the Apes (2014) ve War for the Planet of the Apes (2017) 'den oluşan yeniden çevrim dizisinde ise Andy Serkis karakterini canlandırıyor.

Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir
Maymunlar Cehennemi Sezar kimdir

 

Sezar, maymun ordusunun lideri, maymun kolonisinin kralı ve kraliyet maymun ailesinin atası olan evrimleşmiş bir şempanzedir. Orijinal dizide Sezar, Cornelius ile Lisa'nın kocası ve II. Cornelius'un babası Zira'nın biyolojik oğludur. Yeniden başlatılan dizide Alpha ve Bright Eyes'ın oğlu, Will Rodman ve Caroline Aranha'nın evlatlık oğlu ve Blue Eyes ile Cornelius'un babasıdır. Sezar, annesinin ölümünden sonra Will ve Caroline tarafından büyütüldü, ancak bir komşuya saldırdıktan sonra esaret altında yaşayacak.

Sezar daha sonra insan nüfusu için tehlikeli olan ancak maymunlar için tehlikeli olmayan ölümcül ALZ-113 virüsünü serbest bırakarak, tacizci işleyicilere ve polise karşı bir isyanda maymun arkadaşlarına liderlik eder. Sezar, akıllı maymunlardan oluşan topluluğu üzerindeki hakimiyetini korurken, aynı zamanda Simian Gribi olarak bilinen bir salgın nedeniyle neredeyse yok olmaya itilen hayatta kalan insanlara karşı savaş tehdidiyle uğraşmak zorunda kalır. 

RODDY MCDOWALL KİMDİR?

Roderick Andrew Anthony Jude "Roddy" McDowall 17 Eylül 1928 tarihinde Herne Hill, Büyük Londra'da dünyaya geldi.

McDowall, 204 Herne Hill Road, Herne Hill , Londra'da, Londra doğumlu Thomas Andrew McDowall'ın (1896–1978), uzak İskoç asıllı bir tüccar denizci ve İrlandalı karısı Winifred'in (kızlık soyadı Corcoran) tek oğlu olarak dünyaya geldi. Her iki ebeveyni de tiyatro konusunda hevesliydi. O ve ablası Virginia, annelerinin Katolik inancına göre büyüdüler. Londra'daki bir Roma Katolik orta okulu olan St Joseph's College, Beulah Hill, Upper Norwood'a gitti.

Bebekken çocuk model olarak görünen McDowall, çocukken birçok filmde rol aldı. Dokuz yaşında bir okul oyununda oyunculuk ödülü kazandıktan sonra filmlerde rol almaya başladı: Murder in the Family (1938), I See Ice (1938), George Formby , John Halifax (1938) ve Scruffy (1938). 

McDowall, Convict 99 (1938) ve Hey! Hey! ABD (1938) ile Will Hay , Sarı Kumlar (1938), The Outsider (1939), Murder Will Out (1939), Dead Man's Shoes (1940), Just William (1940), Salon Bar (1940), You Will Remember ( 1941) ve Bu İngiltere (1941).

McDowall'ın ailesi, 1940 yılında II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı . 9 Aralık 1949'da Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı oldu [5] ve hayatının geri kalanını Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadı. McDowall , 1946'dan 1954'e kadar , II . _ _ [ 6 ] Daha sonra 1960-1962 yılları arasında 77. Piyade Tümeni'nde görev yaptı.

McDowall'ın Amerikan kariyeri , Fritz Lang tarafından yönetilen 1941 yapımı gerilim filmi Man Hunt'daki bir rolle başladı . McDowall'ın aktris Maureen O'Hara ile tanıştığı ve ömür boyu arkadaş olduğu bir sonraki filmi How Green Was My Valley'in (1941) yapımcılığını da üstlenen 20th Century Fox tarafından yapıldı . Film, En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazandı ve McDowall'ın Huw Morgan rolü, onu bilinen bir isim yaptı.

Fox onu başka bir savaş filmi olan Onayla ya da Reddet'e (1941) koydu, ardından Son of Fury: The Story of Benjamin Blake'de (1942) Tyrone Power'ı bir çocuk olarak oynadı .

3 Ekim 1998 tarihinde Kanser nedeniyle öldü.

Yorumlar