Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi animasyon mu kamera arkası görüntüleri var mı?

Maymunlar Cehennemi filmindeki maymunlar gerçek mi yoksa animasyon veya kostümlü oyuncular mı oluşuyor soruları filmi izleyenler tarafından merakla soruluyor. Filmdeki maymunlar gerçeğe o kadar yakın görünüyor ki izleyenler ayırt edemiyor. Kamera arkası görüntüler her şeyi anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi kurgu mu?

Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon veya kostümlü oyuncular mı soruları filmi izleyenler tarafından merakla soruluyor. Filmdeki maymunlar o kadar başarılı bir şekilde tasarlanmış ki görenler gerçeğiyle ayırt edemiyor. Hollywood sinemasının en çok izlenen filmleri arasında yer alan Maymunlar Cehennemi bir kez daha televizyon ekranlarından seyirciyle buluştu.

MAYMUNLAR CEHENNEMİNDEKİ MAYMUNLAR GERÇEK Mİ?

Filmi TV'de seyreden izleyicilerin kafasına bazı soru işaretleri takılıyor. Bu sorulardan biri de filmdeki maymunlar gerçek mi yoksa animasyon veya kostümlü insanlar mı? 

Filmde başarılı bir şekilde canlandırılan maymunlar, gerçek maymunları aratmıyor. 

Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi
Maymunlar Cehennemi maymunların yapılış şekli

 

Özellikle yakın plan çekimlerinde bile maymunların profesyonel şekilde canlandırılması takdire şayan. 

Peki, Maymunlar Cehennemi maymunlarg gerçek mi, animasyon veya kostümlü oyuncular mı?

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç, iki 1968 yılında çekilen Planet of the Apes serisinin en yeni filmi olan Rise of the Planet of the Apes, safkan bir bilimkurgu/aksiyon filmi olarak dikkat çekiyor. Günümüzün San Francisco'sunda geçen hikayede genetik mühendislerinin, maymunların beyinlerini geliştirmek için yaptıkları deneyler sonucunda maymunların insanlar üzerinde üstünlük kurmak için açtıkları savaş konu ediliyor.

Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?
Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?

 

Filmin kadrosunda geçtiğimiz yıl Oscar'a aday olan James Franco'nun yanı sıra, Freida Pinto, John Lithgow ve Brian Cox gibi isimler de bulunuyor.

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç, orijinal ismiyle Rise of the Planet of the Apes, 2011 Amerikan bilimkurgu filmi. Film, Rupert Wyatt tarafından yönetildi. Yeni bir seriye olanak sağlayan esas hikâyeye sahip Maymunlar Gezegeni 'nin tekrar çekimidir. Öncülü, orijinal serideki dördüncü film Maymunlar Cehenneminin Fethi 'nin (1972) bir benzeridir; fakat serinin devamına uyacak şekilde direkt yeniden çekimi değildir. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 5 Ağustos 2011'de gösterildi.

Film günümüzde yaşanmaktadır. Genetik mühendislerinin maymunların üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucu maymunlarda zihinsel gelişmeler olmuştur. Bunları gözlemleyen Will Rodman bir maymunu o genetik araştırmaların yapıldığı tesisten kaçırır.

Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?
Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?

 

Filmin asıl konusu bundan sonra başlar. Will maymunla dostluk kurar ve ona pek çok şey öğretip bir insan gibi yaşatmaya çalışır.

Fakat maymun bunu fark eder. Bir gün, Will'in babası araba kazası yapar.

Çarptığı arabanın sahibi Will'in babasının üzerine yürür ve bunu gören Cesar (Will, maymuna bu adı verir.) sinirlenip adamı yaralar. Bunun üzerine Cesar maymun hapishanesine atılır. Burada birçok maymunla tanışır ve pek çok işkenceye katlanır.

Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?
Maymunlar Cehennemi maymunlar gerçek mi, animasyon mu ya da nasıl yapıldı?

 

Fakat Will'e de kırgınlığı geçmez, çünkü Will'in onu orada bıraktığını sanır.

Cesar bütün bu olanlara rağmen plan kurar ve maymun arkadaşları ile kaçar ve ardından genetik mühendislerinin bulunduğu binayı yağmalarlar. Birçok insanı öldürüp ormana ulaşmaya çalışırlar ve başarırlar. Filmin sonunda Will, Cesar'a yanında kalabileceğini söyler; fakat Cesar, evinin maymunların yanı olduğunu söyler.

Maymunlar Cehennemi filmindeki bazı maymunlar kostüm giydirilmiş oyuncular tarafından canlandırılırken; bazıları da animasyonlarla oynatılıyor. Filmde gerçek maymun kullanılmıyor.

MAYMUNLAR CEHENNEMİ OYUNCULARI KİMLER?

Will Rodman rolüyle James Franco

Caroline Aranha rolüyle Freida Pinto

Caesar rolüyle Andy Serkis

Charles Rodman rolüyle John Lithgow

Irena rolüyle Chelah Horsdal

John Landon rolüyle Brian Cox

Dodge Landon rolüyle Tom Felton

Steven Jacobs rolüyle David Oyelowo

Robert Franklin rolüyle Tyler Labine

Hunsiker rolüyle David Hewlett

Rodney rolüyle Jamie Harris

Maymunlar Cehennemi kamera arkası görüntülerinden karakterlerin nasıl yapıldığı gösteriliyor:


 

Yorumlar