Mavi tikine sahip çıkamayan Kılıçdaroğlu 85 milyonluk ülkeyi yönetebilir mi?

Twitter neden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mavi tik işaretini kaldırdı sorusu CHP'liler tarafından merakla sorulurken nedeni belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mavi tikine sahip çıkamayan ülkeye sahip çıkar mı?

Twitter neden Kılıçdaroğlu'nun mavi tik işaretini kaldırdı? Kılıçdaroğlu'nun mavi tiki daha önce var mıydı, şimdi neden yok? 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi Twitter hesabında mavi tiki gözükmemektedir. Normalde gün içerisinde mavi tiki mevcuttu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter profil fotoğrafını güncellemesinin ardından dün akşam saatlerinde 1 saat içinde iki kez profil fotoğrafını değiştirince, Twitter kurallarını ihlal edip mavi tikini kaybetti.

Bu da Twitter yasalarına göre kural ihlali demek. Kılıçdaroğlu’nun fotoğraf hevesi, mavi tikinin bir süreliğine iptaline yol açtı.

1 saat içinde 2 kez profil fotoğrafı güncelleyen Kılıçdaroğlu, yaptığı kural ihlaliyle mavi tikini kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan “İstikbalin Yüzyılı” tanıtım programında pilot montu ile poz vermiş, bu fotoğrafını da sosyal medya hesaplarında profil fotoğrafı olarak kullanmıştı.

Uzun zamandır aynı profili kullanan Erdoğan’ın değişikliğe gitmesi, görenleri de heyecanlandırmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun mavi tik kaybını “Erdoğan kıskançlığı” üzerinden okuyanlar da oldu.

TWİTTER DOĞRULAMASI NEDİR? MAVİ TİK NEDİR?

Twitter doğrulaması, bir Twitter hesabının gerçekliğini kanıtlamayı amaçlayan bir sistemdir. Haziran 2009'da kullanıma açıldığında, Twitter okuyucularına ünlüler ve kuruluşlar gibi gerçek kayda değer hesap sahiplerini sahtekarlardan veya taklitçilerden ayırt etme olanağı sağladı. Kasım 2022'ye kadar, bir hesap adının yanında görüntülenen mavi bir onay rozeti, Twitter'ın hesabın gerçekten temsil ettiğini iddia ettiği kişi veya kuruluşa ait olduğundan emin olmak için adımlar attığını gösteriyordu. Onay rozeti, Twitter'ın hesabı onayladığı anlamına gelmez ve doğrulanmış bir hesaptan gelen tweet'lerin herhangi bir şekilde mutlaka doğru veya gerçeğe uygun olduğu garantisini vermez. Twitter'da doğrulanmış hesapları olan kişiler, sosyal medyada ve muhabirler tarafından halk arasında genellikle "mavi tikli" olarak anılır.

Kasım 2022'den bu yana, aktif bir Twitter Blue aboneliği olan Twitter kullanıcıları da mavi onay rozetine sahip olabilir. Önceki sistem aracılığıyla doğrulanan Twitter kullanıcılarının hesapları ise, "eski doğrulanmış" hesaplar olarak tanımlanmştır. Aralık 2022'de Twitter, sırasıyla kurumsal ve devlete bağlı hesaplar tarafından kullanılan altın ve gri renkli onay rozetlerini kullanıma sundu.

Yorumlar