"Mavi bere" sevdasıyla buluştular

- Kayseri'de geçen yıl gerçekleştirilen terör saldırısında 15 askerini şehit veren 1. Komando Tugayı'nda daha önce askerlik yapan ve sosyal medya üzerinden organize olan 25 "mavi bereli", Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'da buluştu - Afyonkarahisar Kalesi'nde "Komando Marşı" okuyan eski askerler, Kayseri'de 17 Aralık'ta yapılacak anma programı öncesi "Biz kardeşten de öteyiz" mesajı verdi - Eski askerlerden Turaneli: - "Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehitlerimiz için olayın yaşandığı yere 'Şehitler Durağı' yapıyor. Biz de yaklaşık bin 500 kişiyle orada olacağız. Askerlik yapan genç kardeşlerimize moral vermek için mavi berelerimizi giyerek, Komando Marşı'nı söyleyeceğiz. Onlarla kucaklaşmak için sabırsızlıkla 17 Aralık'ı bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Mavi bere" sevdasıyla buluştular

AFYONKARAHİSAR (AA) - ARİF YAVUZ - Kayseri'de geçen yıl gerçekleştirilen terör saldırısında 15 askerini şehit veren 1. Komando Tugayı'nda 33 yıl önce askerlik yapan ve sosyal medya üzerinden organize olan 25 eski "mavi bereli", Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'da buluştu.

Vatani görevlerini 33 yıl önce aynı bölükte yapan eski askerler, PKK terör örgütünün Kayseri'de 17 Aralık'ta halk otobüsüne düzenlediği hain saldırı sonrası ilk kez sosyal medya üzerinden organize olarak askerlik yaptıkları kışlada bir araya gelmişti.

Hain saldırının yıl dönümü öncesi bu kez Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'a gelen askerler, kentin kalesinde "Komando Marşı" söyledi ve Kayseri'de 17 Aralık'ta yapılacak anma programı öncesi "Biz kardeşten de öteyiz" mesajı verdi.

İstanbul'dan Afyonkarahisar'a gelen eski komando er Erhan Turaneli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden 33 yıl sonra kardeşleriyle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu anlattı.

Komando Marşı'nın kendileri için çok büyük anlamı olduğuna değinen Turaneli, şöyle devam etti:

"Kayseri'deki tugay paraşütçü komando yetiştiren tek birliktir. Komando Marşı'da Türkiye'nin göz bebeğidir, gururudur. Bu marşla bizim tüylerimiz diken diken oluyor ve birleşiyoruz. Bu marşı söylerken büyük bir haz alıyoruz. Güçlenerek, bir bütün oluyoruz. Kayseri'de askerlik yaptığımız için gurur duyuyoruz. Bizim marşımız, beremiz, kamuflajımız ve yüreğimiz var. Biz askerde çok güzel eğitim gördük. Orada her zorluğu birlikte aştık. Aynı matara kapağından beraber su içtik. Gündüz pusu, gece intikal yapıyorduk. Ali Dağı ve Erciyes'te sürekli eğitim yaptık. Yine Siirt, Sason, Cudi'de görev yaptık. Buradaki arkadaşlarımın ortak noktası komandodur."

Turaneli, 17 Aralık'ta Kayseri'de 15 şehit için düzenlenecek anma töreni öncesi tekrar buluştuklarını belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehitlerimiz için olayın yaşandığı yere 'Şehitler Durağı' yapıyor. Biz de yaklaşık bin 500 kişiyle orada olacağız. Orada askerlik yapan genç kardeşlerimize moral vermek için mavi berelerimizi giyerek, Komando Marşı'nı söyleyeceğiz. Onlarla kucaklaşmak için sabırsızlıkla 17 Aralık'ı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kalede "Komando Marşı" yankılandı

Azerbaycan'dan gelen eski komando er Cengiz Yüksel ise geçen yıl ilk kez Kayseri'deki hain saldırı sonrası sosyal medya üzerinden organize olarak, 400 eski askerle bir araya geldiklerini anımsattı.

Daha önce Çanakkale ve Bursa'da buluşarak, çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Yüksel, "Bugün de arkadaşımız Afyonkarahisar'a davet etti. Tarihi yerleri görme imkanımız oldu. Mavi berelerimizle Afyonkarahisar Kalesi'ne çıktık ve orada meşhur marşımızı söyledik. Yine kentteki Mevlevihane'yi gezdik." diye konuştu.

- "Kardeşten de öteyiz"

Buluşmaya ev sahipliği yapan Ergün Yıldırım da silah arkadaşlarını kentte misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz kardeşiz. Aslında kardeşten de öteyiz. Aynı sudan içtik, aynı karavanadan yedik. Gaziantep'ten, Sivas'tan, İstanbul'dan, Ankara'dan, Balıkesir'den, Lüleburgaz'dan, Bursa'dan, Kütahya'dan, Karaman'dan, Isparta'dan, Çanakkale ve Tekirdağ'dan kardeşlerim burada. Eski komandolar olarak aynı aşkla ve şevkle göreve hazırız."

Yorumlar