Matriks karını 2022'de yüzde 127 artırdı

"Kendisini sektörün teknoloji paydaşı olarak konumlandıran Matriks, sermaye piyasası ekosisteminin ihtiyaç duyacağı uçtan uca teknolojik çözümleriyle, her zaman sektörün yanında olmayı sürdürecek"

Google Haberlere Abone ol
Matriks karını 2022'de yüzde 127 artırdı

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ'nin net karı 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 127 artışla 58 milyon 694 bin 313 lira oldu.

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ 2022 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Satışlarını 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 51 artışla 250 milyon 101 bin 745 lira seviyesine yükselten Matriks’in 2022 yıl sonu itibarıyla elde ettiği net kar ise 58 milyon 694 bin 313 lira olarak kayıtlara geçti. Böylece şirket, bir önceki yıla göre net karını yüzde 127 artırmış oldu.

- "ÖNCELİĞİMİZ FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

2022 yılına ilişkin finansal sonuçları yorumlayan Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, finans sektörüne yönelik sundukları ürün ve hizmetlerde olduğu gibi, finansal anlamda da sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu açıdan, belirsizliklerin ve beklenmedik zorlukların gölgesinde elde ettiğimiz rakamların uzun vadeli planlarımızla uyumlu gelişimi bizler için mutluluk verici."diye konuştu.

Cem Tutar şöyle devam etti: "Sadece Türkiye sermaye piyasaları değil, küresel piyasa koşulları da işlem platformları ve altyapı ürünlerimizin ve bu konuda yatırımlarımızın değerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu açıdan bakıldığında Matriks’in özellikle emir ve risk yönetimi tarafındaki ürünleri, kurumsal müşterilerin hayatında önemli bir fark yaratıyor. Kendisini sektörün teknoloji paydaşı olarak konumlandıran Matriks, sermaye piyasası ekosisteminin ihtiyaç duyacağı uçtan uca teknolojik çözümleriyle, her zaman sektörün yanında olmayı sürdürecek."

Finans sektörünün ve sektörün tüm paydaşlarının gelişimi açısından finansal okur yazarlığa değinen Tutar, "Finansal okur yazarlığa ilişkin faaliyetlerimizi daha da güçlü hale getirmek için projeler üretmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, kendini algoritmik işlemler konusunda geliştirmek isteyen yatırımcılara kaynak oluşturmak üzere kurdukları algokutuphanesi.com’u daha da geliştirip ürünlerine entegre ettiklerini kaydederek, Matriks Akademi bünyesinde gerçekleştirdikleri online ve yüz yüze buluşmaları, sektörün çok değerli profesyonellerinin de katılımları ile, dijital ve sürdürülebilir bir başvuru kaynağına dönüştürerek, yatırımcıların finansal okuryazarlık yolculuğuna katkıda bulunacaklarına inandıklarını bildirdi.

- "KRİPTO PARA TARAFINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Cem Tutar, kripto piyasası ile ilgili çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydedildiği bilgisini de paylaşarak, "Regülasyon süreçleri yakın takibimizde. Kripto para ticaretinde yatırımcı ve kuruluşların ihtiyaç duyabilecekleri alt yapı, işlem platformu ve analiz araçlarıyla ilgili çalışmalarımızda belirli bir seviyeye geldik." dedi.

Kripto para ve blockchain teknolojileri alanındaki gelişmelerin Türkiye açısından önemli fırsatlar barındırdığını düşündüklerini aktran Tutar, bu alanda, yüzde 100 Türk mühendisliğinin ortaya koyacağı, küresel çapta ilkleri bünyesinde barındıran bir ürünü önce Türkiye’ye, ardından tüm dünyaya kazandırmak istediklerini kaydetti.

- "DEPREM BÖLGESİNE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Tüm Türkiye gibi, "6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler nedeniyle çok üzgünüz" diyen Cem Tutar, depremin ilk anından itibaren ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak bölgeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Cem Tutar, Matriks olarak bölgeye desteklerinin devam ettiğini belirterek, “Deprem felaketinin yaşandığı illerde normal hayata dönmenin zor olduğunun farkındayız. Bu süreci hızlandırmak için bölgede neler yapabileceğimizin çalışmalarını yürütüyor ve bölge özelinde; özellikle çocuk ve gençlerimize yönelik sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek için ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarımızı yürütüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar