MasterChef'te ilk finalist kim oldu?

MasterChef Türkiye'nin 2022-2023 sezonunda sona doğru yaklaşılırken ilk finalist dün akşam düzenlenen zorlu etapta belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
MasterChef'te ilk finalist belli oldu

MasterChef Türkiye'de ilk finalist belli oldu. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüri üyeliğini yaptığı MasterChef Türkiye’de sona gelindi. Yarışmanın bitmesine günler kala heyecan dorukta… Sevilen yarışmanın dün akşamki rekabetin tavan yaptığı gece son üçe kalan Kıvanç, Metin ve Ayaz arasında zorlu bir mücadele yaşandı. Gecenin sonunda ise ilk finalist belli oldu.

MasterChef Türkiye’de finali için geri sayım başladı. Dün akşamki bölümde, üç etapta farklı yemekler yapan şef adaylarından bir kişi, MasterChef 2022 Türkiye’nin ilk finalisti olmaya hak kazandı.

MasterChef'te ilk finalist kim oldu?
MasterChef Türkiye Jüri Üyeleri: Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şefler (Sağdan sola)

 

Sezon finaline yaklaşılırken yarışmacılara konsept yemekler verildi. Yarışmacılar bu konseptte ellerinden gelen yemeklerin en iyisini yapmak için yarıştı. İlk finalistin belli olduğu pazar akşamı, üç yarışmacı vegan konseptte ilk olarak başlangıç yemeği yaptı. Daha sonra yarışmacılar deniz ürünü ile bir ana yemek yaptı ve son olarak meyve kullanarak bir tatlı tabağı çıkardılar.

Türkiye'nin ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, tabakları değerlendirdi. En çok puan alan kişi ise finale adını yazdırdı.

MASTERCHEF’TE İLK FİNALİST KİM OLDU?

Jüri üyelerinin oylaması sonucunda yarışmanın ilk etabında Kıvanç 26, Metin 23, Ayaz 18 puan aldı. Daha sonra üç yarışmacı, ana yemek yaparak ikinci oyuna çıktı. Tabaklar değerlendirildi, puanlar verildi. Bunun sonucunda ise ikinci tabaklardan Ayaz 23 puan alarak toplamda 41 puana yükseldi. Metin ise şeflerden 23 puan alarak 46 puana ulaştı. Kıvanç ise 23 puan toplayarak 49 puan elde etti.

Finalist olmak için kıyasıya mücadele eden Kıvanç, Metin ve Ayaz son oyuna çıktı. Gecenin üçüncü etabında yarışmacılar seçtikleri meyvelerle bir tatlı yaptı. Tadım sonrası toplam puanlar Ayaz 65, Metin 69, Kıvanç 71 olarak sıralandı. Böylece yarışmadan elenen isim Ayaz oldu.

Gecenin sonunda Kıvanç Karadeniz aldığı en yüksek puanla ilk finalist olmayı başardı. İlk finalist olan Kıvanç, gecenin sonunda yaptığı konuşmada “Çok mutluyum, huzurluyum. Yarışmaya gelirken beni yetiştiren ustalarıma, aileme, arkadaşlarıma şampiyon olmak için geliyorum dedim. Kimsenin şampiyonluk hayal etmeden yarışma moduna gireceğini düşünmüyorum. Ben bu mod ile geldim. Bazen çok hatalar yaptım. Hala hatalarım ve çok çalışmam gereken yerler var, farkındayım ama rahat olmamın sebebi size hayal gücümü sunmaya, yapabildiklerimi sunmaya çalıştım. Hiçbir şey bitmedi. Asıl olay şimdi başlıyor. Final etabına da çalışarak güzel şeylerle geleceğim” dedi.

Yorumlar