MasterChef'te 6 Ocak kim elendi, önlüğü kim giydi, Dilara mı Tahsin mi?

MasterChef'te 6 Ocak Perşembe kim elendi, önlüğü kim giydi, Dilara mı Tahsin mi yarışmaya veda eden isim kim oldu? Seyircinin nefesini tutarak izlediği son bölümde bir kişi daha elenirken, bir kişi de şef önlüğünü giyerek yukarı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
MasterChef'te 6 Ocak kim elendi, önlüğü kim giydi?

MasterChef'te kim elendi, 6 Ocak Perşembe akşamı önlüğü kim giydi, Dilara mı Tahsin mi, bu akşam bir kişi daha elenerek hayallerine veda ederken, bir kişi de şef önlüğünü giyerek yarışmaya devam dedi. Peki, bu akşam MasterChef'te kim elendi, önlüğü kim giydi?

TV8 ekranlarında her akşam yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasının 6 Ocak 2021 Perşembe akşamı yayınlanan son bölümünde hem hüzün hem sevinç vardı. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın jürisinde bulunduğu yarışmada Dilara ve Tahsin arasında eleme heyecanı yaşandı. Yarışmacılar bu akşam kırlangıç balığı ve koruk suyu ile fark yarattı.

MasterChef'te kim elendi, önlüğü kim giydi?

MASTERCHEF TAHSİN KİMDİR?

MasterChef Türkiye kadrosuna giren Tahsin Küçük 15 Haziran 1997 Kocaeli doğumludur. 23 yaşındaki Tahsin Küçük aslen Trabzonludur. Yarışmacının annesi ise Elif Hanım'dır. 7 yıldır İstanbul'da hayatını sürdüren MasterChef Tahsin, mesleğe girişinde ailesinin büyük destek olduğunu ifade etmektedir. Yemek yapmanın yanı sıra birçok dans türüyle ilgilendiğini aktaran Tahsin, kendisi için önemli sloganın 'Ben İstersem Yaparım' cümlesi olduğunu belirtiyor.

Kocaeli'de doğan Tahsin Küçük, Ulu Gazi İlköğretim okulunu bitirdikten sonra liseyi de Yunus Emer Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul'a gelen Tahsin Küçük burada Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur.

Tahsin Küçük, istediği mesleklerin hiçbirine babasının sıcak bakmadığını ve bir gün babasına yemek yaptığını, babasının bu yemeği yedikten sonra 'Ellerine sağlık oğlum, sen bunu meslek olarak yapmalısın' sözler üzerine harekete geçerek ailesinin de desteğiyle kariyerine başlamış. 13 yaşında mutfağa bulaşıkçı olarak girdiğini söyleyen Tahsin, 10 yıldır bu sektörde yer aldığını söylemektedir.

2015 yılında Ver Fırına isimli yarışma programına 17 yaşındayken katılan ve internetten öğrendiği tarifler ile bu yarışmada iyi bir derece yakaladığını aktaran MasterChef Tahsin, burada yakaladığı başarının gücüyle üniversite yıllarında da pek çok yarışmaya katılarak derece elde ettiğini belirtmektedir.

Eğitim hayatı boyunca Türkiye'nin önde gelen şefleriyle birlikte çalıştığını söyleyen Küçük, 'çok iyi projelerde yer aldım' diyor. Mezuniyetiyle birlikte menüsünü hazırladığı 2 restoranda sosları ve reçeteleriyle, satılabilir yemek zincirine yeni oluşumlar kazandırdığını aktaran Tahsin Küçük, Türk televizyonlarında bulunan gündüz kuşağı yemek programlarında da yemek editörü olarak görev yaptığını ifade ediyor.

Başarılı olmak için adım adım ilerlemek gerektiğini söyleyen Tahsin Küçük, yaşadığı her günü bir tecrübe olarak gördüğünü söylüyor. Tahsin, şimdi sıranın MasterChef Türkiye'de olduğunu aktarıyor.

 

Masterchef Türkiye'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Perşembe akşamı ekrana gelen yarışmanın yeni bölümünde bir eleme heyecanı daha yaşandı.

Bu akşamın kazananı 46 puanla kazanan Tahsin oldu. Dilara ise 42 puanla Masterchef'e veda eden son isim oldu.. Böylelikle son 4'e kalan isimler Eren, Sergen, Hasan ve Tahsin oldu.

MASTERCHEF DİLARA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Dilara Başaran, 1997'de dünyaya geldi. Liseyi Turizm Anadolu Lisesi'nde okuyan yarışmacı, ardından Turizm Otel İşletmeciliği bitirdi.

MasterChef'te kim elendi, önlüğü kim giydi?

24 yaşında ve yarışmaya İstanbul’dan katılan Başaran, 15 yaşında sektöre stajyer olarak adımını attı.

İstanbul'un en iyi otellerinden birinde bu mesleğe başladığını ve 7-8 yıldır da bu şekilde devam ettiğini belirtiyor.

Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde, yurtdışında bilinen otel ve restoranlarında aşçı olarak çalıştığını aktaran MasterChef Dilara, emlak sektöründe olan ailesine de zaman zaman yardım ediyor.

2 yılını Kuveyt'te geçiren Dilara Başaran, iyi seviyede İngilizce biliyor. Dilara ayrıca başlangıç seviyesinde de Arapça konuşabilmektedir.

 


 

Yorumlar