Masterchef Türkiye yeni bölüm nerede çekiliyor?

Masterchef Türkiye bazı programlarını dış mekanlarda çekiyor. Bu mekanlar arasında önemli tarihi yerler de bulunuyor. MasterChef Türkiye son olarak Sakarya Meydan Muharebesi Anıt Parkı'nda çekilmişti. Peki, Masterchef Türkiye 26 Eylül 2020 Cumartesi nerede çekiliyor?

Google Haberlere Abone ol
Masterchef Türkiye nerede çekiliyor?

Masterchef Türkiye son bölümün nerede çekildiği merak konusu oldu. Master Şef yarışmasının düzenlendiği yerin adı nedir, nerededir? 

MasterChef Türkiye 26 Eylül 2020 Cumartesi nerede çekiliyor? Yarışma bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı imarethanede çekiliyor. 

Hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla kurulan imaret yani aşevi Eyüp'te bulunuyor. Eyüpsultan ilçesinde yer alan İmaret yıllardır ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.

İmaretin tamı adı ise Mihrişah Valide Sultan Eyüp İmareti'dir.

Eyüpsultan ilçesinde bulunan ve Mihrişah Valide Sultan tarafından 1795'te yaptırılan imaret, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde sosyal güvencesi bulunmayan yardıma muhtaç vatandaşlara aşevi olarak hizmet veriyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti bu yılın temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı törenle yeniden hizmete açılmıştı.

Mihrişah Valide Sultan Osmanlı İmparatorluğu'nun Valide Sultanı, Osmanlı Padişahı III. Selim'in annesi ve III. Mustafa'ın eşidir.

Gürcü asıllıydı fakat doğduğu zamanki ismi bilinmemektedir. Aslen Gürcü Ortodoks bir papazın kızı olan Mihrişah Sultan, sarayda Gürcü Güzeli olarak anılmaktaydı. 1789 yılında oğlu III. Selim'in tahta çıkması üzerine valide sultan oldu. 1795 yılında İstanbul'un Eyüpsultan semtindeki Mihrişah Valide Sultan Okulu ve Külliyesi'ni, 1796 yılında Bahçeköy'deki Arabacı Mandırası Deresi üzerindeki Valide Bendi'ni, 1801 yılında Levet Kışlası ve Hasköy Lâğımcılar Kışlası camileri ile Kasımpaşa Mevlevihanesi de Mihrişah Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır.

1805 yılında Yeniköy'deki Mihrişah Valide Sultan Çeşmesi'ni yaptırmıştır. Haremin hazinedar ustalarından çaşnigir Zeyneb için Eminönü Balıkpazarı'nda yaptırdığı kitâbesinde Hazinedar usta çaşnigir Zeyneb yazmasına rağmen halk arasında Mihrişah Vâlide Sultan Çeşmesi olarak bilinen çeşme de bugün yerinde yoktur. Halıcıoğlu Kışlası ile Haliç Köprüsü arasındaki iki minareli Mihrişah Valide Sultan (Kumbarhane) Camii'ni yaptıran da odur. Eyüpsultan semtinde 1795 yılında inşa ettirdiği imaret ise 225 yıldan beri faaliyetlerini sürdürmektedir.

Oğlunun saltanatı sırasında 1805 yılında öldü ve Eyüpsultan'da 1792 yılında yaptırılan Mihrişah Valide Sultan Türbesi'ne defnedildi. Türbe içinde Mihrişah Sultan’dan başka III. Mustafa ile Adilşah Sultan’ın kızlarından Beynan Sultan, Perestu Sultan (II. Abdülhamid’i büyütmüştür), Hatice sultan da yatmaktadır. Mihrişah Valide Sultan ve oğlu Padişah III. Selim'in her ikisi de Mevlevî (Muhammed Celaleddin-i Rumi) Tarîkatı mensubuydular.

Detaylar Geliyor...

Masterchef Türkiye 5 Kasım 2019 Salı günü Edirne'de bulunan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'ında çekiliyor.

MASTERCHEF 26 KASIM 2019 NEREDE ÇEKİLİYOR?

Masterchef 26 Kasım 2019 Salı günü Gaziantep'te çekildi.

MASTERCHEF 29 EKİM 2019 NEREDE ÇEKİLDİ?

MasterChef Türkiye 29 Ekim 2019 Salı günü Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çekiliyor. 

Peki, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı sanıldığının aksine Sakarya'da değil Ankara'da bulunuyor. 

Ankara'da Haymana ve Polatlı ilçelerinin arasında bulunuyor.

Masterchef yarışmacıları bugün bu tarihi mekanda, gazilere özel Atatürk'ün en çok sevdiği yemeklerden yapıyor.

DAHA ÖNCE FARKLI BÖLGELERDE ÇEKİLDİ

Yeşili ve muhşeteşem manzarasıyla seyircilerin ilgi odağı olan Master Şef'in çekildiği köyün neresi olduğu merak ediliyor.

Masterchef son bölüm Bursa'nın Misi köyünde çekiliyor. 

İşte Masterchef Türkiye'nin son bölümünün  çekildiği köy...

Bursa Misi köyü nerede, nasıl gidilir?

Misi Köyü, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı doğası, yeşilliği ve Nilüfer Çayı ile meşhurdur. Resmi adı Gümüştepe Mahallesi olarak geçmektedir. 

Köyün çok eski bir tarihi var. Yerleşim yerinin 2 bin yıllık olduğu belirtiliyor. Bursa il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 12 kilometredir. 

Misi Köyünde 90 araç kapasiteli karavan kamp da bulunuyor. Kampta tuvalet, duş yeri, lavabo, sıcak ve soğuk su, mutfak, çamaşır yıkama yerleri, elektirk dahil her şey bulunuyor. 

Misi köyüne gitmek isteyen piknikçiler için Nilüfer Çayı'nın kenarları çok uygun olur. Hafta sonları aşırı yoğun olduğundan piknikçilerin erkenden giderek yer kapmaları gerekiyor. 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

ela ya şey ben sizi izliyorum ama siz nerede çekiyorsunuz hım ya lütfen söyleyin
Fatma Görmez Yemek programlarının en profesyonel egitimli program. Çok ama çok daha güzel hepsini yazamıyorum.Mehme bey Danilo ve Soner bey müthiş. Tek kelime.Disiplin.önemli.Yalnız hijjyen açısından eleman olan kardeşlerim.Bone maske ve eldiven kullanırsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Başarılar sevgi ve saygılarımla. Egitim şart diye düşünüyorum.Saygılarımla. Hatalmız varsa çok özürlüler. Şeflerim elimize emeginize saglık.SİZLERLE TANIŞMAK YÜZ YÜZE BENİM İÇİN ŞEREF OLUR .BURSS