Maske fiyatlarını yükselten firmalara inceleme geliyor

Korona virüsünü bahane ederek maske fiyatlarını fahiş bir şekilde yükselten firmalar hakkında bakanlık tarafından inceleme başlatılacak

Google Haberlere Abone ol
Maske fırsatçılarına kötü haber

Korona virüs bahanesiyle maske fiyatlarını yükselten firmalar hakkında bakanlık tarafından inceleme başlatılıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan maske fiyatlarındaki artışla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Pekcan açıklamasında ‘Toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi. Reklam Kurulu toplantısı 10 Mart'taydı, onu maskeden dolayı 3'üne çektik. Vatandaşlarımız maskede fahiş fiyat şikayetlerini Alo 175'e başvurarak ya da 'Haksız Fiyat Artışı' mobil uygulamasından ulaştırabilir."’ ifadelerini kullandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan CNN Türk’te Gülşah Coşkun’un sorularını cevaplandırdı.

Bakan Pekcan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Fiyat artışı yönünde şikayetler var. İnternet üzerinden satışlar olmak üzere toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi.

Ama vatandaşlarımız bize bu şikayetlerini ulaştırabilir. Mobil uygulamamız da var.

Haksız fiyat artışı (HFA) bildirimi var. Şikayet başvuruya bastıkları anda da bilgi paylaşımı var. Ürün ve firmayla ilgili isterlerse fotoğraf da ekleyebiliyorlar.

Gönderdikleri anda bakanlığımızın merkezine ve il müdürüne düşüyor.

Hemen il müdürümüz gerekli önlemleri alıyor ve takibine başlıyoruz.

Biz ticaret bakanlığı olarak burada hemen ceza kesmiyoruz. Önce savunma istiyoruz. Savunmasını alıp gerçekten sebeplerine bakıyoruz değerlendirdikten sonra reklam kurulu tarafından ceza kesilebiliyor.

Reklam Kurulu toplantısı 10 marttaydı onu 3’üne çektik. 104 bin liraya kadar cezası var.

Yorumlar