Masis Aram Gözbek kimdir?

Masis Aram Gözbek son olarak uzaktan iletişimle kurduğu koroyla gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Masis Aram Gözbek kimdir?

Masis Aram Gözbek en son koronavirüs nedeniyle evlere mahkum olan vatandaşların da hayatına uygun bir şekilde yaptığı müzikle gündeme geldi. Hazırladığı son koro hakkında Habertürk'te Afşin Yurdakul'a bilgi veren Masis Aram Gözbek kimdir? 

Boğaziçi Caz Korosu Şefi olan Masis Aram Gözbek 1987 yılında İstanbul'da doğdu.

Çok küçük yaştan itibaren müzikle ilgilenmeye ve enstrüman çalmaya başladı.

2004 yılında, Radyo Boğaziçi'nin düzenlediği, “Battle of the Bands” yarışmasında birinci, 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda üçüncü oldu.[4] 2005-2007 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda yer aldı. 'Dante'nin Son Günü' isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanan Masis Aram Gözbek 2 sene BÜMK Caz Korosu'nda şarkı söyledikten sonra 2007 yılından 2011 yılına kadar koronun şefliğini üstlendi. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden ayrılarak Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları, Kompozisyon Bölümü’nde okumaya başladı.[6] Ertesi yıl ise MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı.

Yurt dışında pek çok yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı.

Denes Szabo, Tõnu Kaljuste, Simon Carrington, Volker Hempfling, Johannes Prinz, Elisenda Carrasco i Ribot, Bernd Spitzbarth, Wim Van Herk, Welfhard Lauber, Michael Reif, Maria Tönnesmann, Sabine Horstmann, Patrik Andersson, Franz Jochum, Par Lindgren, Richard Ayres, David Lang, Antonio Pirolli, Mehmet Nemutlu gibi isimlerle şeflik, orkestra şefliği ve kompozisyon çalıştı.[ 2011'de Avusturya'da ve 2012'de Amerika Birleşik Devletleri'nde Boğaziçi Caz Korosu ile katıldığı Dünya Koro Olimpiyatları'nda Alive ve Alive II isimli eserleri koro tarafından çağdaş müzik kategorisinde seslendirildi. Boğaziçi Caz Korosu'yla 'Dünya Şampiyonluğu' dahil uluslararası birçok ödül kazandı, yurt içi ve yurt dışında birçok performansa imza attı.

2013’te, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü ve 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons8 Kasım 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Türkiye Finali'nde, Kültürel Başarı kategorisinde 'Türkiye'nin En Başarılı Genci' ödülünü aldı.

2014 yılında ise Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen '35th International May Choir Competition'da 'Genç Şef Özel Ödülü'ne [11] ve son olarak ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde müzik alanında ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü.

Şu sıralar, Antonio Pirolli ile orkestra şefliği çalışmalarına devam etmekte, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil, Yasemin Mori, Ali Kocatepe ile çalışmalarını ve kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu, MAGMA Filarmoni Korosu, MAGMA Oda Korosu, MAGMA Karma Koro ve MAGMA Gençlik Korosu'nun sanat yönetmenliğini sürdürmektedir.

Eserleri:

Ağasarın Balını (5 parti vokal düzenleme) - 2008 
Dante'nin Son Günü (keman ve piyano için) - 2009 
Alive I (koro için) - 2011 
Alive II (koro için) - 2012 
Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar (koro düzenleme) - 2015
Dostluğa Davet (koro düzenleme) - 2014
Zahit Bizi Tan Eyleme (koro düzenleme) - 2015
Yarınlar Bizim (koro düzenleme) - 2015

MASİS ARAM GÖZBEK TED KONUŞMASI

Yorumlar