Masa tenisi "Uçan Raketler" projesiyle yaygınlaştırılacak

- Türkiye'de masa tenisinin yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile bilişim şirketi Hitit Bilgisayar tarafından yürütülen "Uçan Raketler" projesinin açılışı Çorum'da gerçekleştirildi - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç: "Projenin tüm spor branşlarında örnek alınması gerektiğini düşünüyoruz. Üstlendiği vizyon ve misyonla sürekliliği ve somut ölçülebilir sonuçlarıyla çok ses getireceğine inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Masa tenisi "Uçan Raketler" projesiyle yaygınlaştırılacak

ÇORUM (AA) - Türkiye'de masa tenisinin yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile bilişim şirketi Hitit Bilgisayar tarafından yürütülen "Uçan Raketler" projesinin açılışı Çorum'da gerçekleştirildi.

Türk bilişim şirketi Hitit Bilgisayar tarafından "Uçan Raketler" adıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi Çorum'da başladı.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen projeyle çocukların, küçük yaşlardan itibaren masa tenisi sporu ile buluşturulması, bu sayede sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor.

Projenin ilk çalışmasının Çorum'da hayata geçirilmesi dolayısıyla Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de masa tenisinin tabana yayılması için çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda "Uçan Raketler" projesinin çok önemli olduğunu söyledi.

"Projenin tüm spor branşlarında örnek alınması gerektiğini düşünüyoruz. Üstlendiği vizyon ve misyonla sürekliliği ve somut ölçülebilir sonuçlarıyla çok ses getireceğine inanıyoruz." diyen Koç, şöyle devam etti:

"Hitit Bilgisayar ile Çorum'da başlattığımız bu proje tüm Türkiye'ye yayılan, öğrencileri masa tenisi ile tanıştıran, performans ve eğitim yanıyla gerçek anlamda amacına ulaşan bir sosyal sorumluluk projesi olacaktır. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini destekleyen bir spor dalı olan masa tenisinde genç yeteneklerin keşfedilmesi, ülkemizi bu dalda dünya çapında temsil edecek sporcuların kazanılması projenin hedefleri arasında yer alıyor."

Uçan Raketler projesinin önce Türkiye'ye, sonra dünyaya yayılacak öncü bir proje olmasını hayal ettiklerini vurgulayan Koç, projenin masa tenisinde Türkiye'yi yurt içi ve yurt dışındaki turnuvalarda temsil edecek başarılı sporcuların keşfedileceği bir yetenek havuzu görevini üstleneceğini kaydetti.


- "Proje ile çocukları küçük yaşlardan itibaren masa tenisi ile buluşturacağız"


Hitit Bilgisayar Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu da pilot uygulaması yapılan proje kapsamında il genelindeki 55 okula masa tenisi masası ile malzeme sağlandığını anlattı.

Projenin devamında ilk yıl için bin 500'ü aşkın öğretmenin Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından verilecek eğitim sonunda antrenörlük sertifikası alması ve ilk yıl 11 bin çocuğa ulaşılmasının hedeflendiğini aktaran Özmutlu, şunları söyledi:

"Toplumsal sorumluluğumuz ve şirketimizin kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının bir gereği olarak ihtiyaç duyulan alanlarda doğru ve faydalı yeni projeler üretmek üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz olan spor da bunlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda alanında ülkemizin saygın kurumlarından olan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile başlattığımız 'Uçan Raketler' projesiyle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren masa tenisi sporu ile buluşturmayı, masa tenisi sayesinde sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Ülke genelinde masa tenisi sporunun tanınması ve kitle sporu olarak yaygınlaşması, sağlıklı yaşam için sporun çocukların gündelik hayatının parçası haline gelmesi en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor."

Özmutlu, Çorum'un ardından belirlenen illerde de projenin uygulanacağını, okullara masa tenisi sporu malzemeleri hediye edileceğini kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Belediye Başkanı Zeki Gül de Hitit Bilgisayar ile federasyona teşekkür ederek, projenin Çorum'da hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Masa Tenisi Milli Takımı sporcuları tarafından gösteri maçı yapıldı. Milletvekilleri Kavuncu ve Köse, Başkan Gül ile Federasyon Başkanı Koç da masa tenisi oynadı.

Proje kapsamında kültür merkezi arkasındaki semt pazarına kurulan tenis masalarında da öğrencilerle velileri masa tenisi oynadı, yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.


Yorumlar