Masa tenisi: Şampiyonlar belli oldu

- Spor Toto Masa Tenisi Süper Ligi'nde erkeklerde Çukurova Üniversitesi, kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor, mutlu sona ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Masa tenisi: Şampiyonlar belli oldu


ANKARA (AA) - Spor Toto Masa Tenisi Süper Ligi'nde, 2016-17 sezonunda erkekler ve kadınlarda şampiyonlar belli oldu.

Süper Lig müsabakaları Bursa'da yapılan 8. ve son etapla sona ererken, erkeklerde Çukurova Üniversitesi, kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğa ulaştı.

Erkeklerde ligin final karşılaşması Beşiktaş ile Çukurova Üniversitesi arasında oynandı. Süper Lig play-off müsabakasında aynı puandaki iki takımın mücadelesinde Beşiktaş'a 4-1 üstünlük sağlayan Çukurova Üniversitesi erkeklerde tarihindeki ilk şampiyonluğuna uzandı.

Çukurova Üniversitesi'nin şampiyonluğu kazanmasının ardından 2004, 2006 ve 2011 yıllarında Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Adana MTİ'den sonra kupa 4. kez Adana'ya gitti.

Erkeklerde Beşiktaş ikinci sırada yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor üçüncü, Sistem Reklam ise dördüncülüğü elde etti.

Ligde son 3 sırada kalan Antalyaspor, Kocasinan Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor ise 1. Lig'e düştü.


- Kadınlarda şampiyon Bursa Büyükşehir Belediyespor


Kadınlarda ise Avrupa'da olduğu gibi Bursa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Başkent ekibi TİGEM Spor ile Bursa Büyükşehir Belediyespor 8. ve son etap sonrasında aynı puanda kaldı. Ancak Bursa ekibi, bu sezon TİGEM Spor ile oynadığı 3 maçtan 2'sini kazandığı için şampiyonluk sevinci yaşadı.

Süper Lig'de Bursa Büyükşehir Belediyespor'un ardından TİGEM Spor ikinci, Fenerbahçe üçüncü, Kocasinan Belediyespor da dördüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda son 3 sırayı alan Hakkari, Batman ve Modaspor ise küme düştü. Bu takımlar gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek.


- Kadınlar ETTU Kupası finalinde 2 Türk takımı


Kadınlar Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda bu sezon 2 Türk takımı ilk kez finalde karşılaştı.

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyespor, TİGEM Spor ile ligde olduğu gibi Avrupa kupasında da kıran kırana bir mücadele verdi.

2 etaplı oynanan final maçının Ankara'daki ilk etabında rakibini 3-0'lık skorla geçen Bursa Büyükşehir Belediyespor rövanş öncesinde avantaj yakaladı. Bursa'daki rövanş karşılaşmasında da rakibini 3-2 mağlup eden Bursa Büyükşehir Belediyespor ligden önce ETTU Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Bu şampiyonluğun ardından Kadınlar ETTU Kupası 3. kez Türkiye'ye gelmiş oldu. Fenerbahçe 2012 ve 2013 yıllarında bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olmuştu.




Yorumlar