Marmara'da yoğun sis

- Sis, deniz ve kara trafiğini etkiledi - Balıkesir İli Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Işık: "Sis nedeniyle deniz ulaşımı aksıyor. Balıklarda yarı yarıya bir azalma gözlemliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da yoğun sis

BALIKESİR (AA) - Marmara'da yoğun sis, deniz ve karayollarındaki trafiği olumsuz etkiledi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yoğun sis nedeniyle hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den (İDO) yapılan açıklamaya göre, İstanbul Yenikapı-Bandırma arasında saat 07.00'de yapılması gereken hızlı feribot seferi ve Bandırma-İstanbul Yenikapı-Bostancı arasında saat 07.45'teki deniz otobüsü seferi programdan kaldırıldı.

Sis, ilçedeki balıkçıları da etkiledi. Yoğun sis nedeniyle denize açılamayan balıkçılar limanda beklemeyi sürdürüyor. Zaman zaman görüş mesafesi 50 metreye kadar düşerken, olumsuz etkilenen şehiriçi ulaşım ve karayollarında da yoğunluk yaşandı.

Balıkesir İli Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, yoğun sis nedeniyle deniz ulaşımının aksadığını kaydetti.

Işık, "Bu yüzden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ne gelen balık sayısı da azaldı. Geçen yıl şubatta bin 838 kasa gelen istavrit bu yıl aynı dönemde bin 400 kasaya, aynı dönemde hamsi 2 bin 830 kasadan 450 kasaya, sardalya 4 bin 200 kasadan 2 bin 200 kasaya geriledi. Balıklarda yarı yarıya bir azalma gözlemliyoruz." dedi.

Bandırma Balık Hali'ndeki tezgahlarda, istavrit ve hamsi 15'er, bako 20, sardalya 7, karides ve marya ise 10'ar liradan satılıyor.

Yorumlar