Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:

- "Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı'nda yer alan zeytinliklerle ilgili maddenin Sanayi Komisyonu'na geri çekilmesi, sektörümüz ve üreticilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:

BURSA (AA) - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Üretim Reform Tasarısı'ndaki zeytinliklerle ilgili maddenin, komisyona geri çekilmesinin üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını belirtti.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Başkan Asa, zeytin sektörünün geleceği için ilgili maddenin değerlendirmesinin çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı.

Asa, 30 bin ortağın ekmeğini zeytinden çıkardığını belirterek, üreticinin aleyhine olacak bir durumun düşünülemeyeceğini bildirdi. Tasarının zeytinlik alanlara zarar vereceğini savunan Asa, "Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı'nda yer alan zeytinliklerle ilgili maddenin Sanayi Komisyonu'na geri çekilmesi, sektörümüz ve üreticilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır. Bu hafta komisyonda görüşülecek maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının mevcut haliyle üreticiye zarar verebileceğini öne süren Asa, "Marmarabirlik, üreticiye ve zeytine sahip çıkan bir kurumdur. Marmarabirlik olarak geçtiğimiz yıl 20 bin zeytin fidanı dağıttık, önümüzdeki yıllarda da fidan dağıtımına devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Zeytinliklerle ilgili düzenlemenin siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğine işaret eden Asa, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partilerin bu konuyu sahiplenmesi gerektiğini kaydetti.

Marmarabirlik olarak bugüne kadar konuyla ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getiren Asa, şunları kaydetti:

"Daha önce de konu hakkında ilgili makamlarla temasta bulunmaktaydık. Bu hafta komisyon görüşmelerinde ilgili maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte ise sektörün tüm bileşenleriyle görüşülmesi, özellikle üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının onayı alınarak yasal düzenlemeye gidilmesi ülke menfaatine olacaktır."

Yorumlar