Marmara'da yük gemisi battı

Demirliyken batmaya başlayan kuru yük gemisi büyük kısmı suyun altında kalacak şekilde karaya oturdu

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da yük gemisi battı

Zeytinburnu açıklarında demirli halde bulunan Tanzanya Bandıralı "Bereket" isimli kuru yük gemisi henüz belirlenemeyen bir sebeple batmaya başladı. Deniz polisi çevrede güvenlik önlemi alırken, kıyı emniyeti de bölgeye 1 römorkör ve 2 tahlisiye botu gönderdi.

Zeytinburnu açıklarında demirli haldeki bir geminin su alarak batmaya başladığı ihbarı üzerine Deniz polisi harekete geçti. Ekipler, kıç kısmından su alarak kısmen batmış haldeki "Bereket" isimli kuruyük gemisinin çevresinde önlem aldı. Kıyı emniyete de bölgeye 1 römorkör ve 2 tahlisiye botu gönderdi.

GEMİDE MÜRETTEBAT YOK

Tanzanya bandıralı İki bin 980 grostonluk, 115 metre uzunluğundaki "Bereket" isimli geminin 4 yıldır Zeytinburnu açıklarında demirliği olduğu ve borçları nedeniyle de gemi üzerinde haciz kararının bulunduğu öğrenildi. Mürettebatı bulunmayan gemi ile ilgili herhangi bir kurtarılma talebinin de bulunmadığı belirtildi.

VALİ ŞAHİN ÇALIŞMALARI YERİNDE İZLEDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kısmen batan geminin bulunduğu sahile giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Şahin kısa bir süre çalışmaları izledikten sonra olay yerinden ayrıldı.

KARAYA OTURDU
Kuruyük gemisi, su almasının ardından büyük bir kısmı suya gömülerek bulunduğu yerde karaya oturdu. Ekiplerin gemi çevresindeki önlemleri sürüyor.

Yorumlar