Marketler hafta sonu açık mı kapalı mı?

Sokağa çıkma kısıtlamasının hafta sonunda tüm gün ve gecelere yayılmasıyla birlikte vatandaş marketler hafta sonu açık mı sorusunu sormaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Marketler hafta sonu açık mı?

Bilim Kurulu'nun önerisiyle hükümet tarafından alınan karar kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Peki, hafta sonu marketler, fırınlar ve manav gibi yerler açık mı kapalı mı? 

İçişleri Bakanlığı tarafından pazartesi günü yayınlanan genelgede hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasıyla ilgili bütün detaylar tek tek anlatıldı. Genelgede market, manav, kasap, bakkalların durumu da net olarak vurgulandı. 

İşte İçişleri Bakanlığının genelgesinde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerle ilgili kısım:

1.2. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.0017.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

1.3. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul

Ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

CHP'Lİ İSİM PARTİSİNDEKİ İĞRENÇLİKLERİ ANLATTI

 

 

Yorumlar