Market ve bakkallar kaça kadar açık?

Sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceği bugün ve yarın market ve bakkallar belli saatler arasında açık olacak. Peki, market ve bakkallar kaça kadar açık olacak? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Market ve bakkallar kaça kadar açık?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlardan birisi de 18 ve 19 Mayıs günlerinde kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi oldu. Ancak sokağa çıkma yasağının uygulandığı bu iki gün içinde marketler ve bakallar belli saatlerde açık olacak. Peki, market ve bakkallar kaça kadar açık? İşte detaylar:

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar uyarınca, kısıtlamanın devam ettiği pazartesi ve salı günleri ise market, bakkal, manav ve kasaplar 10.00- 16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazartesi günü Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada marketlerin durumuyla ilgili olarak şunları söylemişti: 

16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz.”

16 Mayıs Cumartesi, 17 Mayıs Pazar, 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.)

Kısıtlamanın olduğu günlerde vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Ramazan ayı münasebetiyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 4 günde sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri açık olabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLANLAR

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler, hayvancılık ve tarımsal faaliyet yapanlar, yurt içi ve dışı taşımacılık yapanlar, oteller, gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları yasaktan muaf olacak. Bu işletme, kurumlarda çalışanlar sokağa çıkabilecek.

 

Yorumlar