Market alışverişi artık online yapılıyor

Gıda, giyim dahil bütün kalemlerde artık en uygun fiyatlı ürünler internet sitelerinde satılıyor. Bunu bilen vatandaşlar ise internet üzerinden alışverişe yönlenmiş durumda. Özellikle de genç kuşaklar alışverişlerini artık online ticaret sitelerinden yapmayı tercih ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İşini bilen market alışverişini internette yapıyor

Dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle artan fiyatlar bütün ülkelerde insanları zorluyor. Bu nedenle insanlar uygun ve ucuz ürün bularak alışveriş yapmaya çalışıyor. Ucuz ve uygun fiyatlı ürünlerin şu anki en isabetli adresi internet alışveriş siteleridir.

Areda Piar’ın yaptığı araştırmaya göre, online alışveriş uygun fiyata ürün bulma kolaylığı gerekçesiyle tercih ediliyor. Kuşaklara göre sınıflandırılan araştırmada katılımcılara yöneltilen ‘online alışveriş yaparken sizi teşvik eden unsurlar nelerdir’ sorusuna, Z kuşağı katılımcılarının yüzde 78,8’i, Y kuşağı katılımcıların yüzde 59,2 ‘si ve X kuşağının ise yüzde 63’ü online mağazaları gerçek mağazalara göre daha uygun bulduğunu söyledi.

Online alışveriş en çok uygun fiyata ürün bulma kolaylığı gerekçesiyle tercih ediliyor.

Araştırma şirketi Areda Piar’ın bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, online alışveriş en çok uygun fiyata ürün bulma kolaylığı gerekçesiyle tercih ediliyor. Tüketicileri online alışveriş yapmaya teşvik eden diğer unsurlar ise, ürün çeşitliliği, sitelerin hızlı ve etkili hizmet sunması ve ödeme kolaylığı olarak sıralandı.

EN BÜYÜK OTORİTE MÜŞTERİ YORUMLARI

Araştırmanın göze çarpan bir diğer sonucu ise müşteri yorumlarının satın alma üzerindeki etkisi oldu. Katılımcıların yüzde 70 ‘i ürün ve satıcıya ilişkin yorumları dikkate aldığını belirterek, müşteri yorumlarının online alışverişteki otoritesini gözler önüne serdi.

MODAYI ONLİNE TAKİP EDİYORUZ

Araştırmada, kuşakların en çok hangi alandaki ihtiyacı için online alışverişi tercih ettiği de masaya yatırıldı. Elde edilen sonuçlara göre, tüm kuşaklar ciddi yüzdelik dilimlerle moda, giyim ve ayakkabı satın almak için internet ortamına eğilim gösterdiğini ifade ediyor. Torunlardan dedelere uzanan alışveriş tercihleri şöyle şekillendi:

Z kuşağı yüzde 81,4, Y kuşağı yüzde 57,9 ve X kuşağı yüzde 58 oranla moda, giyim, ayakkabı ürünleri satın alırken online alışveriş imkanlarından yararlanıyor. Bu ürünlerin dışında en çok kitap, film, müzik gibi hobi ürünleri, elektronik ürünler ve tekstil ürünleri online alışverişlerde tercih ediliyor.

Kaynak: Yeni Şafak


 

Yorumlar