Mardin'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında Mardin'de 13 ilin vali, il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanlarının katılımıyla "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - ''Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor tehdit ediyor. Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada'' - "Onlar istiyorlar ki terör örgütlerin talimat verdikleri adamlar köylere gitsinler, istedikleri gibi herkesi tehdit etsinler. Biz de aval aval bakalım. Öyle bir Türkiye kalmadı, herkes bunu böyle bilsin. Terör örgütüne yaranacağım diye söz söylemeye çalışanlara biz güvenlik olarak gerekli cevabı vermek durumundayız. Vatandaşımızın da kendi hür iradesiyle gerekli kararı verecektir zaten" - "Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin edebilmektir"

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor, tehdit ediyor. Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada.'' dedi.

Bakan Soylu'nun başkanlığında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ile Adıyaman, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli'nin vali, emniyet müdürleri ve il jandarma alay komutanlarının katılımıyla bir otelde "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" düzenlendi.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere düzenlenen bölge güvenlik toplantılarının 6. kez gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mardin'deki otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydeden Soylu, bu huzurun, güvenin ve anlayışın oluşmasına katkı koyan ve ülkenin bölünmez bütünlüğü, birliği, beraberliği, kardeşliği için çaba sarf eden valilere, kaymakamlara, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve bütün güvenlik güçlerine teşekkür etti.

24 Haziran'da yapılacak seçimi terörize etmeye çalışanların ortaya çıkabileceğini ancak bunların engelleneceklerini vurgulayan Bakan Soylu, onun için kendi yapmaları gerekenin 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresinde huzuru ve güveni temin edebilecek adımları atmak olduğunu bildirdi.

Soylu, ''Tabii bu arada ufak tefek kendini bilmezler de olacak. Buna da gerekli cevabı anında vermeye çalışacağız. Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor, tehdit ediyor. Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada." diye konuştu.

"Bu da sizin sorumluluğunuzdadır. Onun için gidilmedik hiçbir yer bırakılmayacak." diyen Soylu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Çünkü bu memleket bunun acısını çok çekti. Onlar istiyorlar ki terör örgütlerin talimat verdikleri adamlar köylere gitsinler, istedikleri gibi herkesi tehdit etsinler. Bizde aval aval bakalım. Öyle bir Türkiye kalmadı, herkes bunu böyle bilsin. Terör örgütüne yaranacağım diye söz söylemeye çalışanlara biz güvenlik olarak gerekli cevabı vermek durumundayız. Vatandaşımızın da kendi hür iradesiyle gerekli kararı verecektir zaten. Eski Türkiye manzaralarını Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Bitlis'in eski Türkiye manzaralarını ve alışkanlıklarını tekrar yaşatmak isteyen maalesef bu tip aklı evveller hep olacaktır.''

- "Her zamankinden daha ağır bir sorumluluk bizi beklemektedir"

Geçen yıl 16 Nisan referandumu dolayısıyla gerçekleştirdikleri seçim güvenliği bölge toplantılarını bu yıl da 24 Haziran seçimleri için tekrar ettiklerini bildiren Soylu, toplantıda Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Muş ve Tunceli'de görevli arkadaşlarıyla bir arada olduklarını kaydetti.

"Elbetteki bütün arkadaşlarım, kendi görev süreleri dahilinde başka seçimlerde de sorumluluk üstlenmiştir. Ancak bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimlerinin mahiyeti, biraz daha farklı. Bu seçim, 16 Nisan 2017'deki referandumda kararlaştırılan yeni hükümet sistemin ilk seçimi olacak. Dolayısıyla da mevzuat itibarıyla birtakım yenilikler söz konusu. Ayrıca yaşanan gelişmelerden, yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki dünyanın hemen her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edilen bir seçim, dolayısıyla her zamankinden daha ağır bir sorumluluk bizi beklemektedir." diyen Soylu, her zamankinden daha büyük bir dikkat, hep birlikte daha bir özen göstermek durumunda olduklarını vurguladı.

Bakanlık olarak pozisyonlarının açık ve net olduğunu anlatan İçişleri Bakan Soylu, "Seçim halkın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları, bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin edebilmektir. Bu itibarla, bilgimiz ve tecrübemiz ne seviyede olursa olsun, tedbiri elden bırakmamamız gerektiği düşüncesiyle bu toplantıları düzenlemiş bulunuyoruz." diye konuştu.

- ''Esas olan özgürlüğü temin edebilmektir''

Bakanlık olarak seçim güvenliğini üç noktada ele aldıklarını ifade eden Soylu, şunları söyledi:

''Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği, ikinci kısım da seçim günü oy verme güvenliği ve üçüncü kısım da seçim günü akşamı oy sayımının güvenliği. Sonuçların, listelerin, bütün evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesidir. kampanya dönemi tedbirlerimiz, miting alanları, toplanma alanları, stant çalışmaları, broşür dağıtımı ve bu seçimin ramazana denk gelmesiyle iftar programlarını kapsayacaktır. Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provakasyonların ortaya getirilmesini ve dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla, ilgili birimlerimiz görevleri başındadır. Elbetteki burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenliği bahane edip ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Hayatımızın genel gidişatını yönetme yetkisini, ne kadar vergi vereceğimizi, nasıl bir kanun anlayışıyla yaşayacağımızı belirleyecek kişileri seçiyoruz. Bu önemli bir karardır. Esas olan özgürlüğü temin edebilmektir. ''

Erken bir seçim olması nedeniyle seçim kampanya döneminin çok kısa süreceğini kaydeden Soylu, yaklaşık 25 günlük bir süreçte bütün siyasi partilere kendilerini ifade etme alanı bırakma, huzur ve güveni temin etmenin görevleri olduğunu aktardı.

(Sürecek)



Yorumlar