Mardin merkezli 27 ilde operasyon düzenlendi

Mardin merkezli 27 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında eski valililer, vali yardımcıları ve emniyet müdürlerinin de bulunduğu 70 kişiden 43 ü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin merkezli 27 ilde operasyon düzenlendi
Mardin merkezli 27 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen "Şehit Emniyet Amiri Gaffari Güneş" operasyonunda yakalanan 70 kişiden 43 ü tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ'nün Mardin ili yapılanmasının deşifre edilmesi ve bu örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket ederek kamu kaynaklarını kullanan ve kullanılmasına müsaade eden kişilerin tespitine yönelik soruşturma yürütüldüğü anımsatıldı.

Aralarında iş adamı ve kamu görevlisinin de olduğu suça karışan şüphelilerin yakalanması amacıyla 24 Temmuz'da 27 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 70 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, çeşitli tarihlerde adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 43'ünün tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, 1 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, bu suçlara iştirak eden ve bu yapı içerisinde bulunan şüphelilerin tespiti ile haklarında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla başlatılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Mardin merkezli 27 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında eski valililer, vali yardımcıları ve emniyet müdürlerinin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar