Manisa ve Uşak'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- Manisa'da gerçekleştirilen mitingine katılan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: - "Biz demokrasiyi istismar edenleri hiçbir zaman unutmayacağız" - Uşak Valisi Okur: - "Türkiye hep birlikte ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Manisa ve Uşak'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi

MANİSA /UŞAK (AA) - Manisa ve Uşak'ta düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine binlerce kişi katıldı.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Recai Berber, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, kaymakamlar, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, miting, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Manisa Müftüsü Sinan Cihan, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Mitingde konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 15 Temmuz'un ikinci Kurtuluş Savaşı olduğunu belirterek, " 27 Mayıs'larda, 12 Eylül'lerde, 27 Nisan'larda, 28 Şubat'larda yutkunan millet 15 Temmuz'da darbecilere geçit vermedi." dedi.

Türkiye'nin önemli bir kırılma noktası yaşadığını ifade eden Yıldız, "Hep birlikte hainlere geçit vermeyeceğiz. Kendini bu ülkenin ferdi hisseden 79 milyon bayrağına, milletine, vatanına sahip çıktı. Biz demokrasiyi istismar edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bu millet yaşananları asla unutmayacak." diye konuştu.


- Uşak'ta binlerce kişi mitinge katıldı


Uşak'ta,15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mitinge Uşak Valisi Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selvisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Okunan duanın ardından kurulan dev ekranlarda İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini izleyen coşkulu kalabalık sloganlarla demokrasiye sahip çıktı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hep birlikte tek yürek olarak ülkesine, demokrasiye sahip çıkmaya devam ettiğini belirterek, "Bu birlik ve beraberlik ülkemizi daha da güçlü kılacak. Demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.


Yorumlar