"Manevi rehberler" gençlere yol gösteriyor

- Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında seçilen manevi rehberler, yurtlarda ve kamplardaki gençlere hem dini konularda hem de kişisel sorunlarını çözmede yardımcı oluyor - Gençlik kamplarında bu yıl 250 manevi rehber görev yapacak

Google Haberlere Abone ol
"Manevi rehberler" gençlere yol gösteriyor

ANKARA (AA) - ERTUĞRUL SUBAŞI - Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı "manevi rehberler", yurtlarda ve kamplarda göreve başlayarak gençlere hem dini konularda yol gösteriyor hem de kişisel sıkıntılarıyla ilgili yardımcı oluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında geçen yıl şubatta imzalanan protokol çerçevesinde, "manevi rehberler" yurtlarda ve gençlik kamplarında ilk kez görev aldı.

Başkanlığın, yükseköğrenim gören personeli arasından belirlenenler, iki kurum yetkilileri ve alan uzmanlarınca eğitime tabi tutulduktan sonra "manevi rehber" olarak görevlendirildi. Manevi rehberlerden 83'ü, 43 ilde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı 83 yurtta geçen yıl 21 Mart'tan itibaren görev aldı. Bu görevlilerden 42'sini erkekler oluşturdu.

"Manevi rehberler", ailesinden ayrılarak farklı şehirlere giden ve tanımadığı ortamlarda yeni ve zor bir hayata başlayan, ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda kendilerine başvuran çok sayıda gence hem dini konulardaki sorularını cevaplamada hem de sıkıntılarını çözmede yardımcı oldu.

- Gençlik merkezlerinde de görev alacaklar

Geçen yıl ilk kez ramazan temalı gençlik kamplarında görev alan 32'si kadın toplam 65 manevi rehber ise ekim ayına kadar, kendilerine ayrılan alanlarda görev yaptı, zaman zaman da gençlerle iç içe oldu. Ramazan kamplarındaki manevi rehberlerden, 2 bine yakın genç istifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında, okulların tatil olmasının ardından faaliyete geçecek gençlik kamplarında bu yıl 250 manevi rehber görev yapacak.

Yurtlarda görev yapan manevi rehberler okulların tatil olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki görevlerine çekildi.

Yapılan çalışmalar sonrasında yakın zamanda, gençlik merkezlerinde de manevi rehberlerin görev alacağı öğrenildi.

Yorumlar