Maltepe'deki sayımda yeni gelişme

İstanbul'da bütün oyların yeniden sayıldığı Maltepe ilçesindeki yeniden sayım devam ediyor. Son olarak Yüksek Seçim Kurulu, takviye sandık kurulları tarafından sayılan oyların da geçerli olacağına hükmederek, 400 sandığın yeniden sayılması talebini reddetmişti. AK Parti ve MHP, yeniden sayım yapılırken takviye sandık kurullarının oluşturulmasının sayımın şeffaflığına gölge düşüreceğini belirterek itirazda bulunmuştu. İstanbul Maltepe'de oy sayma işlemi devam ediyor. 1089 sandıktan 112 sandığın sayılma işlemi devam ederken, sandık kurul sayısı 2'den 6'ya çıkarıldı. Öte yandan oy sayımlarında son farkın 13 bine kadar düştüğü belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Maltepe'deki sayımda yeni gelişme

İstanbul'un Maltepe ilçesinde 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlere ilişkin yeniden sayım işlemi ilçe seçim kurulları ve dışarıdan takviye edilen sandık kurulları tarafından yeniden devam ediyor. Yeniden sayımda şu ana kadar oy farkının 13 bine kadar düştüğü belirtiliyor. 

İstanbul Maltepe'de oy sayma işlemi devam ediyor. 1089 sandıktan 112 sandığın sayılma işlemi devam ederken, sandık kurul sayısı 2'den 6'ya çıkarıldı

Maltepe'de yeniden sayım devam ederken, CHP ve Saadet Partisi, takviye seçim kurulları oluşturularak sayımın hızlandırılmasını istemişti; ancak AK Parti ve MHP'nin sayımın şeffaflığına gölge düşüreceğini belirterek bu talebin kabul edilmemesini, reddedilmesini istemişti.

Buna rağmen ilçe seçim kurulları dışında takviye sandık kurulları kurularak seçim yapılmıştı. Yapılan sayımlarda 400 sandık takviye olarak gelen kişiler tarafından seçilmişti.

AK Parti ve MHP itirazlarını sürdürerek, bu kişiler tarafından yapılan sayımın iptalini, sayılan oyların yeniden sayımını istemişti. Talep ilçe seçim kurulu tarafından oy çokluğuyla kabul edildi; ancak Yüksek Seçim Kurulu ise kabul edilen talebin reddine hükmetti.

Sayımda gelinen noktada Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farkın 13 bine kadar düştüğü belirtiliyor.

YSK'nın aldığı kararla birlikte Maltepe'de, 500 sandığın yeniden sayılma kararı durduruldu. Sayıma ara verildi. 967 sandığın sayıldığı Maltepe'de, 122 sandığın sayım işlemlerine bu sabah devam edilecek.

İlave sayım terminali oluşturulmadı. Bugün ilave sayım terminali konusunda ilçe toplanıp sayıya karar verecek.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na, yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.

Sayımın bugün bitmesi bekleniyor.

Yorumlar