Maltepe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme

- Sözleşmeye göre işçilere yüzde 18 zam yapılırken; Ramazan ve Kurban bayramlarıyla, Muharrem ayı ve Noel'de ikramiye verilecek

Google Haberlere Abone ol
Maltepe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme

İSTANBUL (AA) - Maltepe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Maltepe Belediyesi, Belediye-İş Sendikası’na bağlı olarak çalışan 400 kadrolu işçiyle 2 yıllık toplu sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşme gereği, işçilerin maaşlarına yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Türkiye'de bir "ilk"e imza atılan sözleşmeyle işçilere Ramazan ve Kurban bayramlarıyla, Muharrem ayı ve Noel'de ikramiye verilecek.

Küçükyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Özcan, CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Haydar Genç, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası Denetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Özcan, Belediye-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Sezai Akyürek, Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Ayşegül Ekmek ve işçiler katıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesini imzalarken, kurum olarak bazı düzenlemelere gittiklerini belirterek, düzenlemeler kapsamında Ramazan ve Kurban bayramları, Muharrem ayı ve Noel'de inançlarına göre çalışan işçilere birer gün tatil ve 6 maaş ikramiye verilmesi kararı alındığını belirtti.

Kararın, belediye meclisi tarafından kabul edildiğini, ancak bunu Türkiye’de toplu iş sözleşme maddelerine alan ilk belediye olduklarını bildiren Kılıç, "Maltepe Belediyesi çalışanları, kazanç açısından Türkiye'nin en mutlu belediye çalışanları olacaktır. Çünkü, Belediye-İş ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesine, Ramazan ve Kurban Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yılbaşı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yardımı gibi katkılar da alındı." ifadelerini kullandı.



Yorumlar