Maltepe Belediye Başkanı kimdir, Ali Kılıç nerelidir?

Maltepe Belediye Başkanı kimdir, Ali Kılıç nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, hangi partilidir?

Google Haberlere Abone ol
Maltepe Belediye Başkanı kimdir, nerelidir?

Maltepe Belediye Başkanı kimdir, Ali Kılıç nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, hangi partilidir, soruları bugün düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra bir kez daha gündeme geldi.

Daha önce Kadıköy Belediyesi'nde patlak veren yolsuz ve rüşvet skandalının benzeri Maltepe Belediyesi'nde de ortaya çıktı. 

Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli bazı isimlere yönelik gözaltı kararları alındı.

Hal böyle olunca Maltepe Belediye Başkanı kimdir, nerelidir, soruları da gündem oldu.

Maltepe Belediye Başkanı kimdir, nerelidir?
Caption

 

İşte Maltepe Belediye Başkanı biyografisi: 

Ali Kılıç 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. O tarihten bu yana Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden Ali Kılıç'ı aday olarak gösterdi.

1964 yılında Tunceli Pülümür’de doğdu. 1980’de yurtdışına çıktı. Almanya’da bir yandan eğitimini tamamladı, bir yandan gazeteciliğe başladı.

Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini üstlendi. Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı olarak seçilen Kılıç son seçimlerde yeniden aday gösterildi ve kazandı.


 

Yorumlar