Malta'da ölen Türk kızının davasında karar

Malta'da bir trafik kazası esnasında hayatını kaybeden Pelin Kaya'nın katil zanlısının yargılandığı davada karar çıktı. Kaya'nın Ölümüne Sebep Olan Sürücü Jeremie Camilleri'ye Verilen 40 Yıl Hapis Cezası

Google Haberlere Abone ol
Malta'da ölen Türk kızının davasında karar

Valetta - Malta'nın Gzira kentinde trajik bir olay yaşandı. Türk iç mimar Pelin Kaya, 2023 yılının Ocak ayında, Jeremie Camilleri tarafından yönetilen bir aracın kaldırımda yürürken ona çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu sabah yapılan karar duruşmasında, Camilleri 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Duruşmada, Camilleri'nin şiddete meyilli kişiliği ve geçmişteki mahkumiyetleri ele alındı. Hakim Consuelo Herrera, Camilleri'yi Pelin Kaya'yı kasten öldürmek suçundan suçlu buldu ve Malta hukuk sisteminin izin verdiği en yüksek cezayı uygulayarak 40 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakimin, Camilleri'nin davranışlarını "toplumda kabul edilemez" olarak nitelendirdiği ve en ağır şekilde kınanması gerektiğini belirttiği aktarıldı.

TUTUKLAMA VE İTİRAF

Olay, Testeferrata Caddesi'nde meydana geldi. Camilleri, Kaya'ya çarptıktan sonra, yardım etmek isteyenlere engel olmak amacıyla ona taş attı. Gözaltına alındıktan sonra "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Bu yılın Şubat ayında, Camilleri suçunu itiraf etti ve tüm suçlamaları kabul ederek itiraf anlaşmasına vardı.

Pelin Kaya'nın ailesi, adaletin sağlanması yolunda zor bir süreçten geçti. Kaya'nın ablası Derya Kaya, yaptığı bir paylaşımda, ailenin katilin en ağır cezayı almasını istediğini, ancak sürecin hızlandırılması adına itiraf anlaşmasına rıza gösterdiklerini belirtti.

Yorumlar