Maliye Bakanı Ağbal:

- "Polislerimiz, askerlerimiz bu ülke için canlarını feda ederek şehit oluyorlar. Onun için sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Siz yeter ki isteyin, ne isterseniz yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanı Ağbal:

BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, polislerin ve askerlerin bu ülke için canlarını feda ederek şehit olduğunu vurgulayarak, "Onun için sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Siz yeter ki isteyin, ne isterseniz yapacağız." dedi.

Ağbal, beraberindeki Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve diğer ilgililerle Zahit Mahallesi'ndeki Özel Harekat Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkezin, inşaatı devam eden yurt binasında incelemelerde bulunan Ağbal, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ağbal, yetkililerin, sözleşmeye göre inşaatın 18 Ocak 2018'de tamamlanmasının planlandığını ifade etmeleri üzerine, sürenin biraz daha öne çekilmesini istedi.

İlgililerin, "inşallah yetiştirmeye çalışacağız" sözü üzerine Ağbal, net cevap beklediğini söyledi. Yetkililer, bunun üzerine Bakan Ağbal'a inşaatı 15 Aralık'ta bitirme sözü verdi.

Ağbal, Allah'tan polis ve askerlere güç vermesini niyaz ederek, "Rabbim yardımcınız olsun. Polislerimiz, askerlerimiz bu ülke için canlarını feda ederek şehit oluyorlar. Onun için sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Allah hizmetlerinizi artırsın, yardımcınız olsun. Siz yeter ki isteyin, ne isterseniz yapacağız." diye konuştu.

Ağbal, 15 Aralık'ta yurt binasının anahtarını teslim almaya geleceğini aktardı.

- "Şehir içinde artık sanayinin kalmaması lazım"

Bakan Ağbal, Bayburt-Gümüşhane yolu üzerinde Kayışkıran mevkisindeki Kayışkıran Sanayi Sitesi'ni de ziyaret ederek, buradaki esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Şehir içinde bulunan eski sanayi sitesindeki esnafın, Kayışkıran Sanayi Sitesinden dükkan almalarına rağmen taşınmaması üzerine değerlendirmelerde bulunan Ağbal, kooperatif yetkililerinden bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Sanayi esnafının asfalt sorununun çözülmesi taleplerini dinleyen Ağbal, şunları ifade etti:

"Bayburt'ta şehir içinde artık sanayinin kalmaması, şehir dışına çıkarılması lazım. Valiliğimiz, belediyemiz sanayinin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili yoğun bir gayret içerisinde. Şehrin içinin daha yaşanabilir olmasını istiyoruz. Esnafımızın, Kayışkıran Sanayi Sitesi'ne gelmesi bizim en büyük arzumuz ama bunu beraber yapmamız lazım. Sizin de bu konuda oradaki esnafımızı ikna edip, buradaki dükkanlara getirmeniz lazım."

Ağbal, sanayi sitesinin asfalt ve diğer sorunlarının çözümü için de ellerinden gelenleri yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sizin burada ihtiyaçlarınız ne ise sizi destekleyeceğiz ama ben de kooperatif başkanından özel bir ricada bulunuyorum. Esnaf esnafı ikna eder, esnaf esnafın halinden anlar. Kooperatif başkanımız da dükkanı bulunan 40 esnafımızın buraya gelmesini sağlayacak. Bu konuda bugün söz vermesini istiyoruz."

Kooperatif yetkililerinden söz alan Ağbal, bu sözün takipçisi olacağını bildirdi.

- "Bir şehre girerken ilk önce yollar dikkat çekiyor"

Bakan Ağbal, daha sonra Bayburt Organize Sanayi Bölgesini ziyarette bulundu.

Bayburt şehir geçişi yolunun yapım işini yüklenen firmanın yetkilileriyle görüşen Ağbal, bir şehre girerken ilk önce yolların dikkat çektiğini söyledi.

Şehir girişinde yol güzelse, her iki kenarında ve ortasında yeşillendirme varsa, bordür taşları kaliteliyse o şehre daha hevesle girildiğini anlatan Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Yürüyen ihalede firmanın, şehir giriş kısmını da öncelikle olarak tamamlamasını istiyoruz. Bir takım sorunlar olabilir ancak bunlar çözülür. Belediyemizle beraber sizler, Karayolları Genel Müdürlüğümüz müşterek yoğun bir gayret sarfedeceksiniz. Hep beraber elimizi taşın altına sokacağız ve Bayburt geçiş kısmını süratle tamamlayacağız."

Yolun ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasını talep eden Ağbal, konuya ilişkin yetkililerden söz istedi.

Ağbal, yetkililerin, kamulaştırma ya da başka konularda sorun çıkmaması durumunda yetiştirebilecekleri dile getirmesi üzerine, net bir cevap beklediğini vurguladı.

Firma yetkilileri, Ağbal'a istediği tarihte yol inşaatını tamamlama sözü verdi.

Yorumlar