Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Aziz milletimiz Malazgirt'te, Çanakkale'de ve son olarak 15 Temmuz'da yazdığı direniş destanıyla her türlü istilaya karşı göğsünü siper ederek, içeriden ve dışarıdan ülkemizi bölmeye çalışanlara tarihi bir ders vermiştir. 15 Temmuz direniş destanı, ilhamını Malazgirt'ten almıştır"

Google Haberlere Abone ol
Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Aziz milletimiz Malazgirt'te, Çanakkale'de ve son olarak 15 Temmuz'da yazdığı direniş destanıyla her türlü istilaya karşı göğsünü siper ederek, içeriden ve dışarıdan ülkemizi bölmeye çalışanlara tarihi bir ders vermiştir. 15 Temmuz direniş destanı, ilhamını Malazgirt’ten almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Malazgirt Zaferi'nin, Anadolu topraklarında milletin istikbaline ışık tutan, bağımsızlığın en önemli sembolü olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, "Bu zafer tarihte eşi görülmemiş kahramanlık destanının yazıldığı, ecdadımızın canıyla, kanıyla inşa ettiği inancın zaferidir. Malazgirt Zaferi ile aziz milletimiz Anadolu'yu bizlere yurt kılmış, adalet ve hakkaniyet ilkelerini, medeniyet sevdamızı coğrafyamızın her köşesine nakış nakış işlemiştir." ifadelerini kullandı.

Kaya, 1071'de elde edilen Malazgirt Zaferi'nin sadece Türk tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olduğunu, milletin birliğini güçlendiren, İslam coğrafyasındaki itibarını arttıran son derece önemli bir zafer olduğunu aktararak, bu zaferin sadece milletin tarihine değil ümmetin de tarihine ve istikbaline yön verdiğini belirtti.

Fatma Betül Sayan Kaya, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Aziz milletimiz Malazgirt'te, Çanakkale'de ve son olarak 15 Temmuz'da yazdığı direniş destanıyla her türlü istilaya karşı göğsünü siper ederek, içeriden ve dışarıdan ülkemizi bölmeye çalışanlara tarihi bir ders vermiştir. 15 Temmuz direniş destanı, ilhamını Malazgirt'ten almıştır. İşgalci güçlere karşı silahsız bir şekilde, yalnızca Allah'tan yardım dileyerek çıkmıştır meydanlara. Ne mutlu bizlere ki tarihimiz, kahraman milletimizin yazdığı destanlarla doludur."

Bakanlık olarak Malazgirt ruhunu yaşatmak için 47 ilden "1071 Çocuğumuzla 1071'de Başlayan Anadolu Nöbetindeyiz" sloganıyla bu onurlu zaferi gelecek nesillere aktarmak amacıyla bugün Muş Malazgirt'teki kutlamalarda yerlerini aldıklarını bildiren Kaya, şunları kaydetti:

"Kendi tarihimize, inanç ve değerlerimize sahip çıkacağız. Bu vatan aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler aynı inançla bu şuuru çocuk ve gençlerimize aktararak gelecek nesillere taşıyacağız. Biliyoruz ki ilhamını kendi topraklarından, tarih, kültür ve medeniyetinden almayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Hükümet olarak 15 yıllık iktidarımızda işte bu hassasiyetle siyasete yeni bir vizyon kazandırdık. Bugün 946'ncı yılını kutladığımız 1071 Malazgirt Zaferi, geleceğin büyük Türkiyesinin inşasında milletimize ilham kaynağı olmuştur."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, mesajını, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tarihten aldığı güç ve ilhamla kendi geleceğini inşa etmeye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. 1071'de Sultan Alparslan'ın çizdiği ufuk, bugün ittihadımızın, birlik ve beraberliğimizin en güçlü referansı olarak bizlere yol göstermektedir. Aziz milletimizin 1071 Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıl dönümünü kutluyor, bu şanlı zaferin milletimize ve İslam alemine esenlikler getirmesini Allah'tan temenni ediyorum." ifadeleriyle tamamladı.

Yorumlar